dodjela koja će se pamtiti

Poznati su dobitnici Zlatnog studija: Najbolja pjevačica je Jasna Zlokić, najbolji glumac Goran Navojec, a pjesma godine je Massimov 'Mali krug, velikih ljudi'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX, Marko Todorov / CROPIX

U nešto skromnijem, ali ne manjem glamuroznom izdanju u subotu navečer u dvorani Anton Marti HTV-a na Prisavlju dodijeljene su nagrade Zlatni Studio. Najveća medijska nagrada u zemlji dodijelila se u pet sekcija - film, televizija, kazalište, glazba i radio i to u 19 kategorija

U HTV-ovu studiju 'Anton Marti' već za vrijeme generalne probe vladala je odlična atmosfera koja se produljila i na večer. Ni ovog puta unatoč pandemijskim uvjetima nisu izostale raskošne toalete, besprijekorna šminka i frizure.

Ovogodišnji spektakl je započeo s prošlogodišnjim pobjednikom u kategoriji najboljeg pjevača, Petrom Grašom s izvedbom pjesme 'Neće nas zauvik bit',a vodili su ga Daniela Trbović i Ivan Vukušić. Veliko iznenađenje i glazbena poslastica večeri bila je premijera glazbenog projekta 'Lakestock' u kojem se sudjelovalo 50 najboljih hrvatskih bubnjara, gitarista, basista i vokala koji su na jezeru Bundek izveli pjesmu Brune Langera (Za ljubav) 'Treba imat dušu'.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Uz skladbu 'Pjevaju šume' pokojnog skladatelja Rajka Dujmića, gledatelji su se prisjetili velikih ljudi koji su prerano otišli tijekom prošle godine. Zlatni studio u kategoriji za najboljeg filmskog glumca po drugi puta je dobio Goran Navojec za ulogu u filmu 'Mare'. U kategoriji za najbolji film nagradu je osvojio fim 'Tereza37' redatelja Danila Šerbedžije.

Nagradu za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu osvojila je Matea Marušić. Zlatni studio u kategoriji najbolja predstava pripala je predstavi 'Štajga' (GK Joza Ivakić - Vinkovci). Miroslav Čabraja najbolji je kazališni glumac, a Zlatni Studio za najbolju kazališnu glumicu zaslužila je Ana Begić Tahiri. Za najbolju filmsku glumicu nagradu je osvojila Marija Škaričić. Najboljim radijskim glasom proglašena je Edita Lučić Jelić s Radija Dalmacije, a najbolji radio je pak Radio Istra.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U kategoriji za najbolju TV novinarku ili novinara nagradu je osvojio Andrija Jarak. Joško Lokas s velikim veseljem je primio nagradu za najbolju seriju, svoj autorski uradak 'Nestali'. Zoran Šprajc se popeo na pozornicu kako bi primio nagradu za najbolju TV emisiju za 'Direkt', dok je Marijana Batinić Zlatni Studio preuzela za najbolji TV reality 'Život na vagi'.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Iva Šulentić dobila je nagradu za 'Voice Hrvatska' koja je proglašena za najboljom TV zabavom, a posebna zahvala otišla je i preminulom redatelju Daliboru Sokoliću. Zlatni Studio za najbolju TV voditeljicu otišao je u ruke Ivani Paradžiković. Najbolje novo lice na glazbenoj sceni je Jure Brkljača.

U kategoriji za najbolju pjevačicu Zlatni studio osvojila je Jasna Zlokić za svoj hit 'Potrošilo nas vrime'. Nagradu za najbolju TV zabavu osvojila je emisija 'The Voice', a najboljom pjesmom proglašena je Massimova 'Mali krug, velikih ljudi'. Sve je završila u velikom stilu s Gabi Novak i pjesmom 'Hrabri ljudi' u kojoj su joj se putem video linka pridružili još neki poznati hrvatski izvođači.

  • +24
  • +21

Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2021.

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!