BRELFIE JE IN

Poznate Hrvatice priklonile se trendu dojenja u javnosti

23.05.2017 u 06:38

Bionic
Reading

Mame širom svijeta, među kojima su i one slavne, vole isticati važnost dojenja za zdravlje djeteta, a pokazalo se - i domaće poznate majke. Često to čine i objavom fotografija na kojima doje ili izjavama za javnost. Svjetske dame odavno su pokrenule val takvog fotografiranja, a taj oblik selfieja nazvale su - brelfie. Čini se da je i kod nas zavladao taj trend te da ni poznate Hrvatice nemaju problem s time

Kao i svim mamama na svijetu, i popularnim mamama najvažnije je to da njihova beba bude sita i zdrava pa ne čudi to što su mnoge od njih dojile svoju bebu na javnom mjestu i ponosno podijelile tu fotografiju.

Karolina Kurkova, Kourtney Kardashian, Gisele Bündchen, Alanis Morisette, Miranda Kerr i Alyssa Milano samo su neke od njih, a i naše poznate dame okuražile su se i pokazale da je dojenje u javnosti posve prirodna stvar.

Manekenka Jerry Hall i bivša supruga pjevača grupe Rolling Stones, Micka Jagera, jedna je od prvih celebrity mama koje su pristale dojiti ispred fotoaparata. Ona je to učinila 1999. godine za naslovnicu Vanity Faira, a iza fotoaparata bila je slavna Annie Leibovitz.

Because we all got it from our mamas. #JerryHall

A post shared by HALSTON HERITAGE (@halston) on

Voditeljica Belma Džomba na Instagramu je nedavno objavila fotografiju na kojoj uživa sa svojim djevojčicama na plaži i pokazala da nema problema s dojenjem u javnosti. Belma doji mlađu kćer Adu, koja će uskoro proslaviti prvi rođendan, a petogodišnja Una uživa u moru. Ponosna mama uz fotografiju je napisala: 'Netko se kupa, netko samo uživa u☀️i pogledu #dojilja.'

Netko se kupa, netko samo uziva u☀️i pogledu #dojilja #tkotomenegleda👀

A post shared by Belma Dzomba (@dzombabelma) on

Uz bok slavnim majkama stala je i naša glumica Mirna Medaković Stepinac, koja je prije nešto više od mjesec dana rodila blizanke Zoru i Kaju. Koliko uživa u svojim djevojčicama, ne krije, pa gotovo svakodnevno na svom profilu na Instagramu objavljuje njihove preslatke fotografije. U jednoj od takvih objava imali smo priliku vidjeti i kako se ne ustručava dojiti u javnosti, i to u središtu Zagreba, sjedeći pored fontane ispred Hrvatskog narodnog kazališta. 'I kad si sit, uvijek može još. Moja gladna...', napisala je ispod fotografije na društvenoj mreži novopečena mama.

I kad si sit, uvijek može još. 😍 moja gladna 🐸 praktična @maxmarazagreb 👗😂

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

Voditeljica Ida Prester, inače majka dva dječaka, Roka i Rija, svojim je stavovima često znala izazvati negodovanje javnosti. Nikada se nije sramila svojih odluka i uvijek je podržavala različitosti te slobodu. Svim je mamama na svom Instagramu pokazala da se ne trebaju ničega sramiti te kako je to najprirodnija stvar i da ju mogu raditi gdje god žele. 

I zadnje pripreme za gig :)

A post shared by frau casio (@fraucasio) on

Slavna nasljednica Tamara Ecclestone, kad je prvi put objavila fotografiju kako doji kćer, izazvala je nevjerojatnu lavinu komentara u javnosti. Međutim nakon burnih rasprava i negativnih komentara objavila je novu fotografiju dojenja te uz nju napisala koliko joj je ono važno i što joj sve znači. Izjavila je kako svoju kćer Sophie namjerava dojiti dok god sama ne odluči da joj je dosta. 'Ne znam zašto je ljudima to toliko čudno, neki su me čak i napadali. Radim nešto prekrasno za svoje dijete i ne razumijem kako to može izazvati takve agresivne napade drugih ljudi. Kraj dojenju doći će kada Sophie to poželi. Znam da će mi grudi kasnije izgledati užasno, ali nema veze', izjavila je Tamara Ecclestone.

Glumica Olivia Wilde još jedna je od poznatih dama koje smatraju da je dojenje djeteta u javnosti posve normalna stvar.

My drinking buddy. #neverunderestimatethepowerofawoman

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Trendu dojenja u javnosti priključila se i pjevačica Gwen Stefani pozirajući s najmlađim sinčićem Apollom negdje pored puta u Švicarskoj. Poruka njezine fotografije je – nikad ne znate kad će vaše dijete biti gladno, ali to i ne treba biti važno. Stanite i podojite.

#Switzerland !!!!!🍼

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Pink je uvijek javno podržavala dojenje. Pjevačica ima milijune pratitelja na Instagramu koji obožavaju njezine fotografije, ali posebno zapaženo prolaze one na kojima doji sina.