SAMOZATAJNA VODITELJICA

Poznata HRT-ovka otkrila zašto više ne skida osmijeh s lica

31.07.2019 u 06:59

Bionic
Reading

Zrinka Delovski jedno je od najljepših lica koja gledatelji gotovo svakodnevno prate. Novinarka i voditeljica jutarnjih vijesti nije sveprisutna na javnim događajima, poput mnogih svojih kolegica, a nerado daje i intervjue, no za tportal je ispričala je li joj se teško rano ujutro ustati i koliko joj treba da se spremi za prvu informativnu emisiju na HTV-u, a otkrila je i poneki detalj iz privatnog života

U ranojutarnjim satima Zrinka Delovski je među prvima koji informiraju gledatelje o događajima iz zemlje i svijeta. Prije 20 godina teško bi joj, kaže, padalo ustajanje u pet ujutro, prije bi to bilo vrijeme za odlazak na počinak, no danas, kad ima 6-godišnjeg sina koji se rano budi, to joj je postala rutina.

'Uvijek postoji taj strah da neću čuti alarm i da Vijesti u 7 neće ići. Jednom sam zabunom na mobitelu namjestila buđenje, umjesto za idući, za neki drugi dan. Probudila sam se u 6 i sva sreća da blizu stanujem, stigla sam u 6 i 15 na posao. Svi koji radimo u timu, back urednici i realizatori, već smo naviknuti na to da ne spavamo čvrsto prije jutarnjih vijesti, da se budimo i provjeravamo koliko je sati. Poremećaj sna za nas je normalna pojava', rekla nam je Zrinka, a već je dug niz godina na HRT-u.

Što se pripreme tiče, o njezinu izgledu brigu vode stilisti i vizažisti i nikad im se, kaže, ne upliće u rad. Za prve vijesti oslanja se na pripremu back urednika jer oni ih pišu dok nju šminkaju.

'U idućim vijestima tijekom dana volim biti i osoba koja pridonosi onome što je na televiziji jednako važno - kvaliteti sadržaja. Na televiziju sam došla kao radijski novinar, a prije toga radila sam u novinama, tako da izgled nikad nisam smatrala najvažnijim kriterijem za voditeljski posao. Nikad nisam bila talking face', poručila je.

Zrinka, po mnogima jedna od najljepših domaćih televizijskih voditeljica, progovorila je i na temu svoje mladolikosti.

'Nisam jedina. Danas se drugačije živi i mnogim ženama teško je odrediti godine nakon 30-te. No nikad nisam imala nikakve zahvate. Toga se užasno bojim i lakše mi se pomiriti s prirodnim starenjem nego s kirurškim zahvatima ili ubrizgavanjem proizvoda koji pomlađuju, jer nikad ne znaš kakve će to imati posljedice u narednim godinama. Mislim da sam uspjela zadržati dijete u sebi, što me izvlači iz svega lošeg. Trenutno sam zadovoljna, pa možda tako i zračim. Prije 15 godina krenula sam od nule, nakon pisanog novinarstva u Gloriji i Jutarnjem listu. Dobila sam priliku da se okušam u radijskom novinarstvu na Radiju Sljeme i Prvom programu Hrvatskog radija, upisala sam studij novinarstva i završila ga. Počela sam raditi na televiziji 2009. i sada imam dovoljno iskustva da mogu malo i uživati. Voljela bih se okušati i u drugim formatima, voditi emisiju s gostima, to je moj idući izazov. Imam i sina koji me uvijek uči novome te uz kojeg gledam svijet drugačijim očima', ističe.

Za osmijeh koji već dulje vrijeme ne skida s lica zaslužna je i nova ljubav u njezinu životu.

'Teško je živjeti bez ljubavi i oni koji me poznaju kažu da sam druga osoba kad se zaljubim. Život je puno ljepši, čak i problemi ne izgledaju tako loše kad je čovjek zaljubljen. Osoba koju volim Amerikanac je iz Teksasa, podrijetlom je Hrvat i velika mi je potpora u poslu koji radim. Zanimljivo je da on voli našu zemlju više nego mnoge osobe koje poznajem te da ima pozitivniji stav o životu u Hrvatskoj od većine Hrvata', kaže.

Slobodno vrijeme poznata HRT-ovka provodi odlazeći u kino i restorane.

'Dok mi je sin bio manji, nisam izlazila, a sada volim otići i u klubove. Volim klupsku glazbu, MC-jeve i toplu atmosferu ljudi koji vole glazbu. Inače, veliki sam obožavatelj benda Jamiroquai. Jazz/funk me uvijek može umiriti, ali i oraspoložiti, podići atmosferu', otkrila je.

Kad je riječ o ljetovanju, ove godine je nedavno dva puta bila u Istri. 'Rodbina mojeg dragog ima i vinograd pored Rapca, uskoro će biti berba, radit će vino, pa pozivaju i mene da pomognem. S obzirom na to da obožavam vino, odazvala sam se pozivu! Bit će to radni odmor', napominje.

Zrinka Delovski Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album