andrea buča

Poznata HRT-ova voditeljica o teškoj dijagnozi: 'Najgore proljeće ikad'

28.05.2024 u 20:51

Bionic
Reading

Iako i inače voli planinarenje i sljemenske rute, Andreji Buči posljednji je uspon na Gorščicu bio posebno emotivan

Popularnu zadarsku voditeljicu javnost je upoznala kroz serijale 'Stani u Lici', 'Stani v Zagorju', 'Stani na otoku', a nedavno smo je ponovno gledali u sklopu životopisnih epizoda serijala 'Na magistrali'. Simpatična Andrea Buča na pitak je način gledateljima predstavila razne dijelove Hrvatske, a na Instagramu je sada otkrila i jedan dio svoje intime.

Naime, na društvenim je mrežama s pratiteljima podijelila vijest kako joj je nedavno dijagnosticirana sideropenična anemija, a svoje iskustvo opisala je u objavi na kojoj je pokazala kako se bori protiv dijagnoze.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

'Prije mjesec dana se nisam mogla popeti na kat, 20 stepenica bilo mi je napor, uzlupalo bi mi se srce, zavrtjelo u glavi, morala bi sjesti da ne padnem u nesvijest', započela je Buča opisavši simptome.

'Ovo proljeće mi je najgore proljeće ikad, blijeda, bez snage, teška nemoć, iz šeste brzine spala sam na prvu. Mislila sam da je proljetni umor, a kad je stvar postala neizdrživa izvadila sam krv i dijagnosticirana mi je sideropenična anemija: bez kapi željeza, rasuta crvena krvna slika', napisala je ipak završivši u optimističnom tonu: 'Nakon druge infuzije stvar je počela da se lomi-mic po mic živnula sam. Jučer sam popela Gorščicu, najljepšu sljemensku stazu. Bila sam sretna ko malo dijete jer je do nedavno onih 20 stepenica bilo nemoguće.'

sve osim nogometa

Učitavanje...