NITKO SE NIJE NADAO

Potez koji je zabrinuo javnost: Princ William u posljednji tren otkazao dolazak

27.02.2024 u 12:18

Bionic
Reading

Iako je njegov dolazak na misu zadušnicu za grčkog kralja Konstantina, očevog rođaka u drugom koljenu, bio unaprijed najavljen, te je on čak trebao tamo i čitati, princ William otkazao je dolazak 'iz osobnih razloga'

Posljednji potez princa Williama, kojim je u posljednjem trenutku otkazao čitanje na misi zadušnici za grčkog kralja Konstantina iz 'osobnih razloga' nemalo je zabrinuo javnost, koja se sada pita što se događa iza zatvorenih vrata britanske kraljevske obitelji.

Na misu, iz zdravstvenih razloga, opravdano neće biti ni kralja Charlesa III, zbog čega je sve na sebe preuzela kraljica Camilla, koja će voditi službu za pokojnog Charlesovog rođaka u dvorcu Windsor.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Osim prorijeđene britanske kraljevske obitelji, na misi se očekuju i brojni članovi kraljevskih obitelji iz ostalih vladajućih kuća Europe, uključujući i bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa.

  • +4
Princ William na dodjeli BAFTA nagrada Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ William osobno je nazvao članove grčke kraljevske obitelji, koji će i sami biti prisutni na misi, te ih je obavijestio da nije u mogućnosti prisustvovati. Odluka je donesena u posljednji tren, a budući da je najavljeno kako će William i čitati na misi, sve se moralo mijenjati.

SA CAMILLOM NA MISI

Kralj Charles III prvi puta u javnosti nakon još jednog Harryjevog istupa

Pogledaj galeriju

Posljednji grčki kralj preminuo je 10. siječnja prošle godine, a bio je nećak pokojnog princa Philipa te krsni kum princu Williamu, zbog čega se ovo od njega nije očekivalo.