sljedeći korak

Princ George uskoro će u srednju školu, a ovu školu razmatraju Kate i William

20.02.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Članovi kraljevske obitelji navikli su na najbolje obrazovanje za koje se nerijetko izdvaja velika količina novca, a skupocjenu srednju školu sada razmatraju i Kate i William koji uskoro šalju svog najstarijeg sina na novu stepenicu obrazovanja

10-godišnji princ George uskoro će krenuti u srednju školu, novu fazu obrazovanja koja će ga usmjeriti za daljnje školovanje i pružiti mu temelje za obavljanje kraljevskih dužnosti. Na Kate Middleton i princu Williamu je da odaberu najbolju instituciju za Georgea, a u razmatranju je poznata škola 'St Edward's' u Oxfordu.

Školu je 1863. godine utemeljio velečasni Thomas Chamberlain, a danas je jedna od najprestižnijih škola toga kraja. Školu su pohađali brojni poznati kao što su istaknuti vojni pilot Guy Gibson, ali i glumci Laurence Olivier i Florence Pugh.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Školski kurikul uključuje područja održivosti, dizajna, sportskih znanosti i klasičnog svijeta, a osmišljeni su zajedno s vodećim stručnjacima za obrazovanje te akreditirani na Sveučilištu Buckingham. Također, obrazovna ustanova može se pohvaliti sa 100 hektara zemlje na sjeveru Oxforda na kojima se nalaze i golf teren i kućica za čamce.

Učenici polažu između sedam do 11 GCSE (General Certificate of Secondary Education) ispita, pri čemu su engleski jezik, svjetska književnost, matematika, znanost i jedan suvremeni strani jezik obvezni. Među ključnim ciljevima je poučavanje niza životnih vještina, zbog čega se učenici moraju pridružiti Kombiniranim kadetskim snagama. Učenici mogu birati između sekcija vojske, mornarice i zrakoplovstva.

'Mora postojati prilika da svi sudjeluju i da se svi istaknu. Dječja sreća i njihova sposobnost da prepoznaju što će ih usrećiti važnija je od svega', ističe ravnatelj škole.

Ukoliko se William i Kate odluče za St Edward's, morat će godišnje izdvajati svotu od 47.000 funti. Ukoliko se George odluči za satove drame, golfa ili jedrenja, morat će izdvojiti još novca za dodatne troškove.

na božićnom koncertu

Prinčevi George i Louis te preslatka princeza Charlotte opet ukrali svu pozornost

Pogledaj galeriju