moderan kraljevski par

Otkriveno kako Kate Middleton i princ William pripremaju princa Georgea za kraljevske dužnosti

27.02.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Princ William je nedavno nastavio svoje javne obveze nakon što ih je privremeno pauzirao dok se njegova supruga oporavlja. Uspjepšno ih balansira s onim privatnima koje uključuju brigu oko njihove djece

Kate Middleton i princ William pažljivo i pomno razmišljaju kako treba odgajati sljedeću generaciju kraljevske obitelji. 'Postoji uvjerenje da to treba učiniti što nenametljivijim i što normalnijim', kazao je People kraljevski biograf Robert Hardman.

Posebno žele učiniti prijelaz na kraljevske dužnosti što lakšim za svog najstarijeg sina i nasljednika princa Williama, 10-godišnjeg princa Georgea. 'William sve pokušava normalizirati. Oni ne poriču i puno se razmišlja o tome, što nije uvijek bio slučaj', Robert Hardman, čija je knjiga 'The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy' je sada vani.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'Kod Georgea postoji osjećaj da je prioritet da se njega i njegovu braću i sestre dobro pripremi, da to nije ništa strašno, da je to nešto što razumiju i da će to biti dio njihova života', kaže Hardman. 'Vjeruje se da će to proći što nenametljivije i normalnije, ako se to može nazvati normalnim i što ugodnije.'

Uz svoje dužnosti princa od Walesa, William smatra da je školovanje njegovog nasljednika najvažnije, navodi Hardman u svojoj knjizi. 'Po njegovom mišljenju, to nije daleko od najvažnijeg posla koji ima – odgajati sljedećeg kralja', ističe.

S MAMOM KATE

Najslađi pomoćnici: Louis, Charlotte i George pakirali poklone za siromašne

Pogledaj galeriju

Budućnost kralja Charlesa III uvelike je određena bez savjetovanja, kaže Hardman. 'Jednom je održana večera, na kojoj je sudjelovao premijer nadbiskup od Canterburyja i nekolicina drugih, na kojoj je odlučeno da će Charles otići na Trinity College u Cambridgeu, a potom će se pridružiti Kraljevskoj mornarici. I on je nakon toga obaviješten, da to mora učiniti', ispričao je Hardman. Međutim, princ William je uživao značajnu razinu autonomije u odabiru svog sveučilišnog obrazovanja, angažmanu u oružanim snagama i preuzimanju početnih kraljevskih odgovornosti, a isto želi i za svog sina.

'Nema očekivanja da će bilo kakve kraljevske dužnosti započeti sve dok George ne uđe u svoje 20-te', kaže izvor iz Kensingtonske palače u knjizi. 'Prije nego što je uopće postao paž na krunidbi, William i Catherine pitali su ga osjeća li se ugodno zbog toga, a ispostavilo se da je bio oduševljen.'

uz podršku camille

Dobro se oporavlja: Kralj Charles nakon operacije uočen na nedjeljnoj misi

Pogledaj galeriju

Dok je kraljica Elizabeta II preuzela glavnu ulogu u pripremanju princa Williama za njegove buduće dužnosti (William bi posjećivao svoju baku iz svoje škole, Eton College, na popodnevnim čajevima i razgovorima), no to se ne bi trebalo očekivati ​​od kralja Charlesa kada je u pitanju George. 'Da se od njega traži, bio bi oduševljen, ali mislim da će George ipak biti 'vođen' roditeljima. Pretpostavljam da će doći vrijeme da se dogodi slatki odnos kakav je bio između pokojne kraljice i princa Williama, ali još nije vrijeme za to'.

Princ William jasno je dao do znanja da su mu dužnosti supruga i roditelja na prvom mjestu kada je princeza Kate Middleton prošli mjesec bila podvrgnuta operaciji abdomena. William je odvojio vrijeme da tijekom njezina oporavka pomaže i održava raspored za princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa. 'Rade s djecom tako da se ne osjećaju kao da su u posebnom pozlaćenom kavezu. Oni su moderan kraljevski par', naglasio je Hardman.

POZORNO JE PRATILA

Dan koji će ući u povijest: Princeza Charlotte prvi puta na Wimbledonu

Pogledaj galeriju