rijedak istup

Ovim je potezom princ William jasno dao do znanja da više neće šutjeti

20.02.2024 u 16:07

Bionic
Reading

Iako kraljevska obitelj inače nema običaj komentirati političku situaciju trudeći se zadržati neutralan status, budući kralj nije mogao prešutjeti svoju zabrinutost situacijom

Njegovi prethodnici rijetko kad su istupali komentirajući političke situacije, no princ William odlučio je javno izraziti svoje stajalište. Baš kao što i priliči suvremenom vladanju, oglasio se preko Instagrama te otkrio kako osjeća duboku zabrinutost zbog stradavanja nedužnih ljudi.

William je duboko posvećen temi još otkako je Hamas izvršio teroristički napad na Izrael 7. listopada prošle godine, a svojim je savjetnicima naredio da ga temeljito informiraju o novostima, prenosi DailyMail.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'Ja, kao i mnogi drugi, želim vidjeti kraj ratu što je prije moguće. Postoji očajnička potreba za povećanom humanitarnom potporom Gazi. Od ključne je važnosti da pomoć stigne i taoci budu oslobođeni. Ponekad tek kad se suočimo s golemim razmjerom ljudske patnje, važnost trajnog mira postaje svjesna. Čak ni u najmračnijem času ne smijemo podleći savjetu očaja. I dalje se držim nade da se može pronaći svjetlija budućnost i odbijam odustati od toga', napisao je na Instagramu.

Godine 2018. princ William je posjetio sada zaraćene zemlje, a tamo su ga dočekali najviši državni dužnosnici.

Kao princa i hodočasnika dočekao ga je izraelski predsjednik Reuven Rivlin, a palestinski predsjednik Mahmoud Abbas počastio ga je crvenim tepihom u Ramallahu. Za boravka je posjetio sveta mjesta judaizma, islama i kršćanstva, a nije zaboravio ni odati počast žrtvama holokausta u memorijalu Yad Vashem te posjetiti školu i kliniku u palestinskom izbjegličkom kampu.

SA CAMILLOM NA MISI

Kralj Charles III prvi puta u javnosti nakon još jednog Harryjevog istupa

Pogledaj galeriju

U ime kralja, koji je sada na liječenju od raka, glasnogovornik Buckinghamske palače prethodno je rekao: 'Ovo je situacija zbog koje je Njegovo Veličanstvo iznimno zabrinuto i tražio je da ga se aktivno obavještava. Njegove misli i molitve su sa svima onima koji pate, posebno onima koji su izgubili voljene, ali i onima koji su aktivno uključeni dok razgovaramo.'