VIŠESTRUKO NAGRAĐIVANA

'Posljednja pljačka' nepogrešivo britanska kriminalistička drama s Benom Kingsleyjem u jednoj od svojih najboljih uloga

04.01.2023 u 08:41

Bionic
Reading

Mračan, humorističan i vrhunski odglumljen, Posljednja pljačka neočekivano je zreo dugometražni prvijenac koji vas definitivno neće razočarati

Posljednja pljačka (Sexy Beast), višestruko nagrađivana, kao i za prestižni Oscar nominirana britanska kriminalistička drama iz sada već davne nam 2000. godine, ali još uvijek ga je, po našem mišljenju, premala publika pogledala.

Podzemlje nikad ne spava

Gary'Gal' Dove (Ray Winstone) umirovljeni je kriminalac (točnije, stručnjak za obijanje sefova) koji opuštene penzionerske dane provodi u uvijek sunčanoj Španjolskoj i to u društvu voljene supruge DeeDee (Amanda Redman), najboljeg prijatelja Aitcha (Cavan Kendall) i njegove žene Jackie (Julianne White).

Međutim, 'umirovljeni kriminalac' je, naravno, oksimoron jer s podzemljem je nemoguće u potpunosti raskrstiti, a što će se pokazati točnim i u Galovom slučaju kada na vrata njegove vile posve neočekivano pokuca Don Logan (tumači ga uvijek nepopravljivo dobar Ben Kingsley) - profesionalni sociopat te jedan od Galovih suradnika iz prošlog života koji je Galu odlučio dati jednu od onih famoznih ponuda koje se ne mogu odbiti.

Naime, Donov šef, zloglasni mafijaš Teddy Bass (Ian McShane), nakanio je opljačkati banku, a zbog čega su mu prijeko potrebne upravo nezamjenjive vještine krajnje nevoljkog Gala s kojim Don počinje voditi sve agresivnije i agresivnije pregovore koji će u jednom nesretnom trenutku poći opasno po krivu...

Vrhunski odglumljen (očekivano, posebno se ističe upravo Kingsley koji je za ulogu Dona i nominiran za Oscara), zavodljivo mračan te na momente iznenađujuće humorističan, Posljednja pljačka film je koji vas nipošto neće razočarati, a u što se i sami možete uvjeriti na streaming servisu Pickbox NOW!