NAJAVILA KANDIDATURU

Poput Arnolda Schwarzeneggera: Caitlyn Jenner želi postati guvernerkom Kalifornije

23.04.2021 u 18:59

Bionic
Reading

Bivši olimpijac, otac sestara Jenner i zvijezda reality showa 'Keeping Up With Kardashian', kao dugogodišnji republikanac na izborima za guvernera Kalifornije planira se suprostaviti sadašnjem obnašatelju te dužnosti, demokratu Gavinu Newsomu

Nekadašnji olimpijski sportaš, otac sestara Jenner te očuh slavnih Kardashianki, jedna je od najpoznatijih osoba na svijetu koja je promijenila spol, a proteklog tjedna javnosti je na Twitteru otkrila svoj plan o kandidaturi za guvernerku Kalifornije.

Jenner, kako se navodi, iza sebe ima tim istaknutih političkih stratega, među kojima se nalazi i Tony Fabrizio, anketar koji je radio na kampanjama bivšeg predsjednika Donalda Trumpa 2016. i prošle godine, kao i Steven Cheung, bivši Trumpov pomoćnik u Bijeloj kući koji je bio dio tima Arnolda Schwarzeneggera tijekom uspješnih izbora za guvernera Kalifornije 2003. godine.

  • +4
Caitlyn Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Brad Pascal, bliski prijatelj Caitlyn Jenner i bivši menadžer Trumpove predsjedničke kampanje, pomogao joj je izgraditi tim ljudi iako ne planira preuzeti službenu ulogu u njezinoj nadolazećoj kampanji.

U izjavi za javnost, Caitlyn je oštro kritizirala aktualnog guvernera Kalifornije zbog njegove 'previše restriktivne blokade' tijekom pandemije te se požalila da su porezi u Kaliforniji 'previsoki'. Zahvaljujući tomu mišljenja je kako Kalifornija treba poštenog vođu s jasnom vizijom.

'Ovo nije Kalifornija koju poznajemo. Ovo je Kalifornija Gavina Newsoma, gdje nam naređuje da ostanemo kod kuće, dok on odlazi na večere sa svojim prijateljima lobistima', ističe Caitlyn.

Da su njezini naumi u postajanju guvernerkom Kalifornije itekako ozbiljni, dala je naslutiti pokretanjem posebne web stranice na kojoj, između ostalog, nudi bogat merchandise poput vinskih čaša s natpisom 'Caitlyn za Kaliforniju'.

Savjetnica kampanje Caitlyn Jenner za američke medije izjavila je kako je ona 'vrlo socijalno liberalna' te da kao aktivistica za prava transrodnih osoba i bivša olimpijka ima velike šanse na predstojećim izborima.

Nagađanja o njezinoj kandidaturi kovitlala su se početkom ovog mjeseca kad je Newsom vidio da je njegova rejting naglo pao kao rezultat njegovog teškog rješavanja krize s koronavirusom.

Na pitanje The Posta o Jennerinom potencijalnom vođenju u to vrijeme, tajnica za tisak Bijele kuće Jen Psaki odgovorila je: 'Svakako bismo pozdravili slobodu bilo kojeg čovjeka koji sudjeluje u demokratskom procesu da se kandidira, uključujući naravno transrodne članove našeg društva'.