UDARAC ZA KINO DVORANE

Ponovno pomaknut datum premijere filma 'Mulan', 200 milijuna dolara vrijednog remakea Disneyjevog klasika

27.06.2020 u 10:06

Bionic
Reading

Walt Disney Co. odgodio je premijerno prikazivanje novoga akcijskog filma 'Mulan' do 21. kolovoza, stoji u priopćenju tvrtke od petka, što ne odgovara vlasnicima kino dvorana koji blockbusterima žele ponovno privući što više publike u svoje dvorane usred pandemije koronavirusa

'Mulan' se u kino dvoranama trebao početi prikazivati u ožujku, no tada je prikazivanje odgođeno za 24. srpnja. U međuvremenu su zbog pandemije koronavirusa zatvorena kina diljem svijeta.

'Premda je pandemija utjecala na izmjenu naših planova, kada je posrijedi premijerno prikazivanje 'Mulana', mi ćemo i dalje biti fleksibilni u skladu s okolnostima. Novonastala situacija nije izmijenila naše uvjerenje da je riječ o moćnome filmu koji svijetu odašilje univerzalnu poruku o nadi i o upornosti', kazali su supredsjedatelji Studija Walt Disney, Alan Horn i Alan Bergman.

'Mulan' je 200 milijuna dolara vrijedan remake Disneyjevog animiranog klasika u kojemu se u glavnoj ulozi pojavljuje Yifei Liu.

Koronavirus je opustošio američke kino dvorane, koje su zatvorene još sredinom ožujka, kada su otpušteni deseci tisuća zaposlenika, a njihovi vlasnici morali su se zadužiti da bi opstali.

Mulan Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U Sjedinjenim Državama trenutačno je zatvoreno oko 780 kino dvorana. Filmska industrija nada se da će se one otvoriti za posjetitelje u srpnju uz sve potrebne mjere zaštite.

No filmski radnici iz Los Angelesa i New Yorka, dvaju najvećih američkih filmskih tržišta još nisu odredili datum ponovnog otvaranja kino dvorana.