ILEGALNO SNIMANJE DRONOM

Ponovno na sudu: Meghan Markle i princ Harry podigli tužbu zbog neovlaštenih snimanja, ali koga zapravo tuže?

24.07.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Na sudu u Kaliforniji Meghan Markle i princ Harry podigli su sudsku tužbu protiv nepoznatih paparazza koji su ilegalnim snimanjem i to pomoću drona fotografirali njihovog 14-mjesečnog sinčića Archieja

Meghan Markle i princ Harry ponovno će na sud, a ovoga puta tuže još uvijek nepoznatog počinitelja, odnosno paparazza, koji je bez njihove dozvole, koristeći dron, snimio fotograifje njihovog 14-mjesečnog sinčića Archieja u njihovom iznajmljenom domu u Los Angelesu.

Par tvrdi kako su odlučili poduzeti pravne korake kako bi zaštitili Archieja, a sve to nakon što su prvo paparazzi preletali u helikopterima preko njihove kuće i snimali, a potom i izrezali rupe u njihovoj ogradi. Uz to kažu kako fotografi namjerno pišu krive lokacije, točnije, da za njihov vrt iza kuće, u kojem su snimili Archieja, pišu kako to nije, već da je fotografija nastala na javnoj površini.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Girl Up/The Duchess of Sussex / Ferrari / Profimedia

'Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa podigli su tužbu kako bi zaštitili svog sina i njegovo pravo na privatnost u njihovom domu. Žele da on odrasta bez straha da će ga snimiti paparazzi. Njihov je cilj otkriti identitete i zaustaviti sve koji žele zaraditi na ovim ilegalnim fotografijama', poručio je njihov odvjetnik.

Iako su uspjeli zaštititi posjed od paparazza, koji su radili rupe u ogradi i snimali teleobjektivima, problem je što se ne mogu zaštititi od dronova koji lete šest metara iznad kuće, ponekad i po tri puta dnevno.