bila je najveći favorit

[FOTO] Predstavljat će nas na Eurosongu u Torinu: Ovogodišnja pobjednica Dore je Mia Dimšić

19.02.2022 u 20:20

Bionic
Reading

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije četvrti put se održava u Opatiji uz direktan televizijski i radijski prijenos a organizatori su omogućili i praćenje putem digitalnih platformi. Glazbeno-scenski spektakl je otvorila Albina Grčić nastupivši u neonsko žutoj kombinaciji sa zanimljivim šeširom i izvela pjesmu 'Tick-Tock' s kojom nas je predstavljala u Nizozemskoj. Ove godine u Italiju putuje Mia Dimšić koja je cijelo vrijeme slovila za najvećeg favorita

Prva je nastupila glumica i glazbenica Mila Elegović s pjesmom 'Ljubav'. Ivica Skoko joj je pripremio haljinu za nastup. Nakon Mile nastupila je Mia Negovetić. Tijekom izvedbe mlada Riječanka se rasplakala, a ranije je rekla kako joj je emocija najvažnija. Na pozornicu je izašla u dugoj, crnoj raskošnoj haljini. Izgledala je poput vile.

Nakon nje je nastupio 18-godišnji Marko Bošnjak koji je postao poznat 2016. godine kad se pojavio na natjecanju glazbenog showa 'Pinkove zvezdice' u Srbiji, a tad je imao samo 11 godina. Jessa je nastupila s pjesmom 'My Next Mistake' i s plesačicama rasplesala publiku. Zdenka Kovačiček je, ako je suditi po gromoglasnom pljesku, oduševila publiku izvedbom pjesme 'Stay On The Bright Side'. Tina Vukov predstavila s pjesmom 'Tuga dolazi kasnije' 2004. godine i to u suradnji s Matijom Dedićem. Dvije godine kasnije bila je i na Dori i zauzela treće mjesto s pjesmom 'Il treno per Genova', a sad je zapjevala 'Hideout'.

Roko Vušković je zapjevao 'Malo kasnije'. Bernarda se predstavila s upečatljivim stajlingom i odličnim vokalnim sposobnostima u pjesmi 'Here For Love'. Eric je nastupio uz plesače za razliku od prošle godine kada je sam bio na pozornici. Ovog puta je izveo pjesmu 'I Found You'. Nakon njega nastupio je ToMa s pjesmom 'In The Darkness'. Nakon njega je nastupila Elis Lovrić s gitarom izvodeći pjesmu 'No War'. 'If You Walk Away' pjevala je Ella Orešković. Lani se predstavila s pjesmom 'Come This Way'. Tia Miljanović je debitantica na Dori. Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić napisali su joj prvi singl 'Ego'. Zadnja je nastup odradila Mia Dimšić s pjesmom 'Guilty Pleasure' koja je odnijela pobjedu.

'Meni nije jasno što se događa, oprostite ako sad kažem nešto glupo. Ovo mi je nestvaran trenutak i shvatila sam da imam oko sebe najbolje ljude na svijetu. Želim se zahvaliti Damiru Bačiću, jer bez tebe nikad ništa', izjavila je pobjednica Dore na HTV-u. Zahvalila se i svim kandidatima ovogodišnje Dore i poručila im da je uživala s njima ovih dana u Opatiji. 'Pamtit ću vas sve i nositi vas u srcu. Zahvaljujem i svojoj obitelji i prijateljima koji su mi tolika podrška bili u svemu ovome', na kraju je rekla Mia Dimšić.

  • +25
Dora 2022 Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Kroz natjecanje i spektakularni show program publiku su vodili mlade voditeljice Elizabeta Brodić i Franka Batelić Ćorluka u društvu legendarnog voditelja Duška Ćurlića. Dok su se čekali rezultati, Albina je zapjevala 'Neka mi ne svane' Danijele Martinović, a onda je s Albinom zapjevala 'Mariju Magdalenu' od Doris Dragović.

  • +8
Dora 2022. voditelji Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica / HRT