INTERVJU

Mia Negovetić: 'Privatnost se lako sačuva ako zaista to želiš, a meni nema ništa bitnije od zdravog i normalnog odnosa'

19.02.2022 u 08:33

Bionic
Reading

Kad se izgovori njezino ime, ono gotovo svakom izmami osmijeh na lice i istovremeno podsjeti na to da je mlada Riječanka jedna od rijetkih glazbenika iz mlađe generacije koji su se uspješno etablirali i stekli širu publiku. Otkad se pojavila na sceni, mnogi su je odmah zavoljeli te je ubrzo zbog vokalne svestranosti i šarma stekla vojsku slušatelja i obožavatelja, a ove subote pred njom je još jedan nastup na Dori. Uoči njega ukrali smo joj malo slobodnog vremena i porazgovarali s njom za tportal

Od trinaeste godine pa do danas, Mia Negovetić osigurala si je poziciju hrvatske glazbene miljenice, a svaki njezin korak u odrastanju puni medijske stupce. Prije nekoliko mjeseci u novom Disneyjevu crtiću 'Encanto: naš čarobni svijet' posudila je glas glavnoj junakinji Mirabel, što je još jedna potvrda toga da je svoju karijeru koju gradi usmjerila na pravi put. Sada se sprema za još jedan nastup na Dori. Njezina pjesma 'Forgive Me (Oprosti)' odabrana je među finaliste izbora za pjesmu Eurovizije koji će se održati večeras, 19. veljače, u Opatiji. Njezin najnoviji glazbeni uradak - balada u kojoj pokazuje svu snagu svog glasa - sudeći prema reakcijama mnogih, jedan je od favorita.

Što ste si postavili kao cilj u Opatiji? Idete li na pobjedu ili vam je afirmacija pjesme glavni zadatak?

Afirmacija pjesme uvijek je glavni zadatak! Moj je cilj, kao i svake godine, to da prvenstveno ja budem zadovoljna svojom izvedbom, a onda sve ostalo.

Vaše ime našlo se među najvećim favoritima. Godi li vam to što publika tako reagira ili vam to stvara pritisak?

Rekla bih - i jedno i drugo. S jedne strane sam jako sretna zato što je publika prepoznala moju pjesmu, a s druge strane ne želim nikoga razočarati. Zato se nikada ne nadam ničemu, idem se zabaviti i upoznati nove kolege.

Izvor: Društvene mreže

Je li za uspješnu glazbenu karijeru nužno pratiti trendove ili je važno ostati vjeran svom stilu?

Iskreno, nekad je dobro pratiti trendove i napraviti nešto na svoj način, a da je u trendu, ali mislim da je uvijek bitno imati svoj prepoznatljiv zvuk koji te ipak malo izdvaja od drugih. Danas se trendovi jako brzo mijenjaju, tako da danas može biti popularno jedno, a sutra to već može biti nešto drugo.

Što to, po vama, u vašim pjesmama osvaja publiku?

Rekla bih da je to iskrenost mojih emocija na sceni i općenito. Nikada se nisam pretvarala, uvijek sam bila u skladu sa svojim emocijama i puštala ih da dođu do publike kroz sve svoje pjesme. Nezamislivo mi je pjevati bez emocija, pa u svakoj pjesmi, bila moja, bila nečija druga, pronađem značenje za sebe i pokušam se poistovjetiti s tekstom.

Odrastali ste pred svjetlima reflektora. Koja je najveća prednost, a koja mana takvog načina odrastanja?

Oduvijek sam voljela show i scenu, stajati na njoj i pjevati pred publikom. Jednostavno to volim i naučila sam se nositi sa svime što donosi scena. Zahvalna sam što imam priliku raditi ono što volim. Jedina mana koju je to moglo donijeti to je što sam počela tako mala, ali roditelji su bili uz mene kao podrška u početnom scenskom razvijanju.

Što radite onih dana kada se ne osjećate najbolje? Kako si podižete raspoloženje?

Obično provedem dan u miru, radim sve pomalo i pokušam se oraspoložiti malim stvarima, što uvijek i uspije. Pogledam neki film ili seriju ili odem prošetati se, jer šetnja isto dobro dođe kad treba razbistriti glavu.

  • +10
Mia Negovetić Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U posljednje vrijeme svi hvale vaš imidž. Vjerujem da pazite i na prehranu i na tjelovježbu. Otkrijte nam kojeg se 'režima' ljepote pridržavate?

Neću lagati, nemam neki poseban režim. (smijeh) Ne pazim pretjerano na prehranu, ali pokušam unositi što više voća i povrća, rijetko pojedem meso, ali nisam vege. Jedem ono što mi tijelo zatraži i pružim mu to u normalnim količinama, krećem se što više mogu, a volim i voziti role s vremena na vrijeme. Mislim da me najviše u kondiciji drži potrošena energija na pjevanje i interpretaciju!

Kako biste zapravo opisali svoj modni izričaj i što najviše volite kupovati kad je riječ o odjeći i modnim detaljima?

Moj je modni izričaj 'oblačim se kako se osjećam'. Svaki dan sam u drugačijem raspoloženju, pa prilagodim odjeću tome. Najviše volim nakit, nosim puno naušnica i pirsića, pa nekako imam osjećaj da na to potrošim najviše novca. Iako mi je bitan outfit u cijelosti, da sve nekako paše, a da se ja osjećam ugodno u tome. Nikad ne nosim nešto u čemu se ne osjećam ugodno, bilo to pitanje scene, bilo svakodnevnog života.

Kako vam je kao 19-godišnjakinji živjeti u svijetu 'novog normalnog' i što vam najteže pada?

Mislim da sam se jednostavno morala prilagoditi i neću se previše žaliti. Svoja sam i u tom svijetu 'novog normalnog', u kojem je sve ludo, imam svoje stavove i držim ih se pa kud puklo! Period s koronavirusom bio je težak i još uvijek je tako, ali pokušavam se što manje zamarati time jer mi to pojede najviše živaca. Nadam se da se ta situacija privodi kraju jer mislim da nam je svima već dosta toga.

Kad su vas pitali za dečka, izjavili ste 'kakva je ljepota u toj privatnosti koju moraš podijeliti s ostalima da bi tebi bila lijepa?' Kako uspijevate sačuvati privatnost?

Jednostavno je držim za sebe. Na privatna pitanja ne odgovaram i ne objavljujem svoju vezu i nikakve detalje o njoj na društvenim mrežama, tu i tamo pokoju sliku ako je u pitanju nešto lijepo i spontano. Eksponiranje veze online nema mi nikakvog smisla, ne volim općenito cijeli taj virtualni svijet u kojem ne znaš što je pravo, a što je lažno i ništa ne drži vodu, tako da je najbolje vjerovati samom sebi i svojim iskustvima, barem ja tako radim. Privatnost se lako sačuva ako zaista to želiš, a meni nema ništa bitnije od zdravog i normalnog odnosa.

Što sljedeće planirate u svojoj karijeri?

Rad na albumu i svojim sljedećim pjesmama, na tome stalno radim i jedva čekam krenuti s time, radujem se podijeliti to s publikom.