intervju

Glumica Elizabeta Brodić ima voditeljski debi na Dori: 'Jedino čega me može biti strah je greška, a dat ću sve od sebe da greške ne bude'

17.02.2022 u 06:45

Bionic
Reading

Sve je spremno za još jedan televizijski spektakl koji očekuje gledatelje ovog vikenda. Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2022. održat će se u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a jedna od troje voditelja, uz Duška Ćurlića i našu svojedobnu predstavnicu na Eurosongu Franku Batelić Ćorluka, bit će mlada glumica varaždinskog HNK, radijska voditeljica i dobitnica Zlatnog studija za novo kazališno lice 2019., Elizabeta Brodić. Bit će to njezino prvo vođenje ovakvog televizijskog projekta

Elizabetu Brodić publika je zavoljela u domaćoj telenoveli 'Drugo ime ljubavi'. Iza nje su i brojne druge hvaljene uloge na kazališnim daskama, u serijama i filmu, a s 25 godina može se pohvaliti i uspješnom radijskom karijerom. Ovog vikenda zasjat će na opatijskoj pozornici u posve novoj, voditeljskoj ulozi. Za tportal je pričala o svom novom angažmanu, glazbi i planovima.

Koje su vam prve asocijacije kad pomislite na Opatiju?

Cijeli život ljetujem u Selcu pokraj Crikvenice, tako da sam često u Opatiji. Osim toga, taman u ovo doba pravo je vrijeme da se pobjegne na vikend, a ima li ljepše mjesto za to od Opatije?

Kako se spremate za svoj voditeljski debi?

Imali smo nekoliko proba, učim tekst i spremna sam. Bit će potrebna maksimalna koncentracija, a kako će ispasti ono što smo pripremili, vidjet ćemo 19. veljače.

Ima li treme i čega vas je u poslovnom smislu najviše strah kad je u pitanju vođenje Dore?

Treme ima, ali nekako mislim da će biti samo pozitivna. Jedino čega me može biti strah je greška, a dat ću sve od sebe da greške ne bude.

Što ste prvo pomislili kad ste čuli da ćete voditi Doru s Duškom i Frankom?

Wow, velika odgovornost, ali pristajem.

Pratite li inače Doru i Eurosong? Ako da, koje biste pjesme s tih natjecanja izdvojili kao najomiljenije?

Prva pomisao na Doru su mi Kawasaki 3p s 'Antonijom' i Claudia Beni s 'Više nisam tvoja', mislim da dandanas znam koreografiju. A što se tiče Eurosonga, Lordi s 'Hard Rock Hallelujah' i prošlogodišnji pobjednik, bend Maneskin. U oba slučaja bilo ih je još, ali oni su mi nekako prvi na koje pomislim.

Za izlazak na pozornicu odjenut će vas Nataša Svekler. Kako biste opisali svoj privatni modni stil?

Teško pitanje. Obojeni casual, nazvat ću ga tako. Ali to jako ovisi o raspoloženju i godišnjem dobu. Traperice su najčešći odjevni predmet u mom ormaru.

Hoće li s vama u Opatiji biti vaš dečko i je li on vaš najveći kritičar?

Hoće. Ne znam je li najveći, ali odličan je kritičar.

Vrsni ste u glumi, radijskom poslu, sad ćete se pokazati i kao televizijska voditeljica. Što biste voljeli raditi, a još niste?

Mislim da sam nakon voditeljskog iskustva probala sve. Nema više ničeg što bih htjela. Puno je bilo stvari kojima sam se htjela baviti u životu, ali odabrala sam glumu. Onda je kao djelomično srodan došao radio i, evo, sad i televizija. I to je to, ne vidim se nigdje dalje ni šire.

  • +7
Elizabeta Brodić Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica / HRT

Tko su vaši glazbeni favoriti s domaće i globalne scene?

To se mijenja iz dana u dan. Nikada nisam znala odgovoriti na pitanje tko mi je najdraži. Evo, zadnji koncert na kojem sam bila bio je nastup TBF-a prije nekoliko mjeseci. Prije korone to su bili Kojoti i The Pretenders na nekim od zagrebačkih festivala.

Koliko su aktualne koronagodine promijenile ljude i prirodu posla oko vas?

Sve se promijenilo. Jednostavno više ne mogu zamisliti ono staro normalno. Navikli smo na distancu, gledalište je poluprazno, sve je neizvjesno. Predstave se rade, pa stanu, pa krenu, odgađanje je normalna stvar. Zadovoljni smo kad radimo.

Možete li nam otkriti ponešto o svojim poslovnim planovima, što trenutno spremate?

Zbog svega navedenog ne mogu. Mogu reći da će se raditi, ali ne točno što i kada. U prosincu smo radili na Molièreovu 'Tartuffeu', što možete pogledati idući mjesec u HNK-u u Varaždinu i vidimo se 19. veljače na Dori.