U LONDONU

Počela bitka za skrbništvo nad djecom: Prvi put nakon bijega iz Dubaija u javnosti se pojavila princeza Haja

30.07.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Započela je teška sudska bitka u kojoj će se princeza Haja i njezin bivši suprug, šeik Muhamed al Maktum u Londonu boriti za skrbništvo nad njihovo dvoje djece. 45-godišnja princeza, koja je iz Dubaija pobjegla s djecom od supruga, sada se prvi put pojavila u javnosti i to u pratnji svoje odvjetnice, ali i članova osiguranja

Princeza Haja bint al Husein snimljena je danas prvi put otkako je u najvećoj tajnosti sa sinom i kćerkom pobjegla iz Dubaija i prvo potražila azil u Njemačkoj, da bi potom stigla u Veliku Britaniju. 45-godišnja princeza stigla je na sud u Londonu na saslušanje zbog skrbništva nad djecom, za koje se bori s uskoro bivšim suprugom, šeikom Muhamedom al Maktumom.

Da je pobjegla od 70-godišnjeg supruga, doznalo se još u lipnju, kada se otkrilo da se krije u Londonu i strahuje za život, a prema pisanjima medija, trenutno živi u zapadnom dijelu Londona, u vili vrijednoj 85 milijuna funti.

  • +7
Princeza Haja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na sud je, u bijeloj haljini te s bež cipelama i torbicom, stigla u pratnji svoje odvjetnice Fione Shackleton, specijalizirane upravo za razvode bogatih i slavnih, a koja je zastupala i princa Charlesa u brakorazvodnoj parnici s princezom Dianom.

Detalji saslušanja nisu otkriveni javnosti, no Haja i šeik u zajedničkoj su izjavi već potvrdili kako će ono biti vezano upravo uz skrbništvo nad djecom, a ne njihov razvod ili financije.

Nagađa se da, u svakom slučaju, slijedi jedna od najskupljih, a vjerojatno i najtežih sudskih bitki u kojoj će i otac i majka iskoristiti sve moguće pravne začkoljice da upravo on ili ona dobiju puno skrbništvo nad djecom.

Dobije li kojim slučajem šeik skrbništvo nad djecom, velike su šanse da princeza Haja više nikad ne vidi svoju djecu. Upravo zbog toga na sudu bi mogli isplivati dosad nepoznati detalji o šeikovom odnosu prema djeci, posebno kćerkama iz drugih brakova, koje su nakon pokušaja bijega bile zatvorene i o čijim se sudbinama zna malo ili nimalo.