Glazbena legenda

Počasno članstvo: Bruce Springsteen dobit će priznanje Ivors Akademije

26.03.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Američki roker postat će prvi međunarodni skladatelj i tekstopisac koji će dobiti počasno članstvo Ivors Akademije, najveću čast koju dodjeljuje udruga sa sjedištem u Velikoj Britaniji

Ovaj 74-godišnji pjevač, tekstopisac i gitarist dobit će priznanje 'za svoj izvanredan doprinos umijeću pisanja pjesama i utjecaj na kulturni krajolik Ujedinjenog Kraljevstva' u Londonu u svibnju, na godišnjoj dodjeli nagrada za tekstopisce i filmske skladatelje, priopćila je Ivors Akademija.

Bruce Springsteen će postati 27. član Akademije, pridruživši se drugim poznatim imenima, uključujući Eltona Johna, Stinga, Kate Bush i Paula McCartneyja.

JEDAN JE THE BOSS

Žare i pale, a 70 im je godina: Spektakl za pamćenje Brucea Springsteena i E Street Banda

Pogledaj galeriju

Pjevač je rekao da je 'ponosan što je prvi međunarodni skladatelj i tekstopisac kojeg je priznala Ivors Akademija'. 'Osim priznanja za moje pisanje pjesama, nagrada predstavlja posvetu obožavateljima i prijateljima koji su podržavali mene i moj rad posljednjih 50 godina', rekao je Springsteen.

  • +3
Bruce Springsteen Izvor: EPA / Autor: ENNIO LEANZA

Springsteen, čija karijera traje oko 50 godina, počevši od izdavanja debitantskog albuma 'Greetings from Asbury Park, N.J.' 1973. , prodao je više od 140 milijuna nosača zvuka diljem svijeta.

Pjevač, rodom iz New Jerseyja i nadimka 'Boss', osvojio je 20 nagrada Grammy i Oscara. U 'Rock and Roll Hall of Fame' primljen je 1999. godine. Svoj 21. studijski album 'Only the Strong Survive', zbirku obrada R&B i soul pjesama objavio je 2022. godine. Nazvane po velškom skladatelju, glumcu i zabavljaču Ivoru Novellu s početka 20. stoljeća, nagrade Ivor prvi su put dodijeljene 1956. godine.