ODAO POČAST KOLEGI

Nakon gubitka majke: Bruce Springsteen zasvirao s Bon Jovijem

03.02.2024 u 14:05

Bruce Springsteen i Jon Bon Jovi

Izvor: Profimedia / Autor: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Bruce Springsteen i druge glazbene zvijezde odale su počast rokeru Jonu Bon Joviju u petak na godišnjem prikupljanju sredstava prije Grammyja, izvodeći njegove hitove poput 'Blaze of Glory' iz opsežnog rock kataloga pjevača

Bon Jovi osnovao je istoimeni bend 1983. godine u New Jerseyju i pomogao definirati gitaristički rock 1980-ih. MusiCares, dobrotvorni odjel Recording Academy koji prikuplja sredstva za pomoć glazbenicima sa zdravstvenim i drugim potrebama, izabrao je 61-godišnjaka za ovogodišnju Osobu godine.

Springsteen, također iz New Jerseya, pridružio se Bon Joviju na pozornici u centru Los Angelesa u duetu 'Who Says You Can't Go Home?0 Obojica su svirali gitaru i pjevali. U publici je nekadašnji Beatle Paul McCartney stajao i pljeskao rukama iznad glave.

Majka Springsteena, Adele Springsteen, preminula je u srijedu u dobi od 98 godina. Bon Jovi je rekao da bi razumio ako bi Springsteen, koga naziva prijateljem i mentorom, otkazao svoj nastup.

'No želio je večeras biti ovdje zbog MusiCaresa, želio je biti večeras ovdje zbog mene, i bit ću mu zauvijek zahvalan', rekao je Bon Jovi.

Bon Jovi je također progovorio o važnosti glazbe u svom životu. 'Svaki put kad drndam po gitari, podsjetim se da imam najboljeg prijatelja za cijeli život. Taj vas instrument nikada neće iznevjeriti', rekao je.

  • +3
Jon Bon Jovi Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA