IMA SVOG FAVORITA

Pitali smo Kseniju Urličić što misli o prvoj večeri Dore: 'Nisam oduševljena'

23.02.2024 u 11:11

Bionic
Reading

Od početka Dore nižu se komentari na natjecatelje. Facebook, X, TikTok, Instagram... svugdje se izražava mišljenje o hrvatskom izboru pjesme za Euroviziju. Nekadašnja urednica Zabavnog programa na HTV-u i žena koja je osmislila Doru pomno je slušala i gledala prvu polufinalnu večer. Za tportal je ispričala kako joj se i što svidjelo

Iza nas je prva večer natjecanja za pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu ove godine u Švedskoj. Nastupilo je 12 izvođača, a osam najboljih plasiralo se u finale koje je na rasporedu u nedjelju 25. veljače. Zanimalo nas je mišljenje 'mame Dore', legendarne televizijske urednice. Premda preko deset godina uživa u mirovini, Ksenija Urličić zadržala je svoju žustrinu i emocionalnost.

'Dosta sam od svojih prijatelja čula kritika na tu večer. Prije svega pohvalila bih voditelje jer su bili sjajni. Maja Ciglenečki je bila savršena pojavom, baratanjem engleskim, sigurnim i ležernim vođenjem. Baš je bila pojava, a o Dušku da ne govorim. Scena nije bila toliko glamurozna, ali možda to čuvaju za finale', rekla nam je.

Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Boris Ščitar/HRT

'Kad je riječ o pjesmama, nisam oduševljena, premda sam veliki fan Pavela. Tu nisam objektivna, ali su mi bili u prvom planu, a za druge pjesme nisam sigurna što prognozirati. Bolje je od onoga što smo imali lani, ali očekujem još bolje pjesme večeras. Nisam se baš iskazala u prognozi prošle godine. Teško je predvidjeti u kojem smjeru ide Eurosong. Uvijek se dogodi neki kontrastni smjer. Ili je naglasak na ekscesnom scenskom nastupu ili pjesmi', izjavila je Urličić.

  • +6
Dora, 1. polufinalna večer Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica/HRT

'Francuz mi je bio jako dobar. Kako je to lijepa melodija! Dobro sam mogla pratiti riječi jer mi je francuski materinji jezik. U svakom slučaju, on mi je bio najbolji te večeri', iskrena je nekadašnja 'čelična lady'.

  • +3
Ksenija Urličić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL