iščekivano izdanje

Parafi u Zagrebu predstavili četverostruko CD izdanje

18.03.2019 u 16:39

Bionic
Reading

U Zagrebu je održana promocija dugo iščekivanog box-seta jednog od najvažnijih bendova iz razdoblja punka i novog vala ovih prostora. Parafi su svojim radom napisali jednu značajnu dionicu glazbene povijesti pa je ovo četverostruko CD izdanje tim važnije jer su konačno objedinjeni i zabilježeni audio zapisi njihovih legendarnih pjesama

Promociju su vodili Bojan Mušćet, Ivan Molek i Valter Kocijančić, a u Vinyl su došli njihovi kolege, prijatelji među kojima su bili Mladen Vukmir i Darko Perica, Darko Lesinger, Lari Ahel i Željko Luketić,Aleksej Gotthardi Pavlovsky, Božidar Prezelj, Nenad Rizvanović, Željko Jelenski i drugi.

Iako je Parafima matična Rijeka, i Zagreb je odigrao važnu ulogu u njihovom, kao i životu ostalih važnih bendova tog perioda. Bilo je ugodno evocirati uspomene na razne događaje koji su zauvijek utkani u punk i novovlanu scenu Hrvatske i cijele bivše države.

Večer je nastavljena u Tvornici Kulture gdje su Valter i Perspektiva (Vlado Simcich Vava, Robert Jovanović i Alen Tibljaš) u sklopu ovogodišnje Brijačnice, svirali Parafe. Zagreb je tako zaokružio predstavljanje box-seta, a iduća promocija ekipu očekuje 5. travnja u ljubljanskom Orto Baru.