scenarij iz pakla

Paparazzi napali Harryja i Meghan: Mnogi se pitaju je li njihova priča prenapuhana

18.05.2023 u 11:11

Bionic
Reading

Nakon večeri u New Yorku na kojoj su princ Harry i Meghan Markle bili u samom središtu pozornosti uslijedila je prava strka kakvu smo navikli gledati u akcijskim filmovima. Scenarij koji je završio kobno za Harryjevu majku gotovo je završio pogubno i za Harryjevu obitelj, no postoje teorije koje tvrde da je priča prenapuhana

Princ Harry i Meghan Markle u utorak navečer prisustvovali su dodjeli nagrada 'Women of Vision' u Ziegfeld Ballroomu u Midtownu. Meghan je tu večer slavila, a poslije ceremonije zajedno sa suprugom i majkom Dorijom Ragland je ušla u automobil, kada su ih počeli proganjati paparazzi. Cijela situacija s paparazzima jako je ličila na situaciju koju je doživjela princeza Diana kobne večeri u kolovozu 1997. godine.

Izjava kojom su Sussexi opisali događaj koji je uslijedio je bila alarmantna, a tvrde da su bili upleteni u gotovo katastrofalnu automobilsku potjeru u kojoj su ih naganjale grupe vrlo agresivnih paparazza. Ipak, neki tvrde da su pretjerali u reakcijama te da žele privući pozornost.

Događaj je na konferenciji u srijedu komentirao i gradonačelnik Eric Adams izrazivši sumnje u način na koji su Harry i Meghan ispričali svoju stranu priču: 'Teško bih povjerovao da je postojala dvosatna potjera velikom brzinom', rekao je te dodao da bi čak i 10-minutna potjera bila izuzetno opasna u gradu poput New Yorka.

S obzirom da cijela priča podsjeća i na potjeru za princezom Dianom, dotaknuo se i te teme: 'Mislim da nema puno nas koji se ne sjećamo kako je njegova majka umrla.'

U srijedu je izašlo više detalja iz iskaza policije i jednog taksista koji je nakratko bio umiješan, slika se zakomplicirala.

O svemu se oglasio i taksist koji ih je vozio, a njegov iskaz upućuje da je priča prenapuhana. Je li razlog tome strah ili želja za pozornosti, ostaje na svakom ponaosob da odluči.

'Bili su nervozni. Njegova žena je izgledala uplašeno, a Harry je bio nervozan. A druga žena je bila vrlo tiha', prisjetio se taksist.

Taksist je rekao da ono što se dogodilo ne bi opisao kao potjeru te da se nije bojao, no da je primijetio da je Meghan uplašena, a Harry uzrujan. Glasnogovornik njujorške policije potvrdio je da su policajci pomogli sigurnosnom timu para u utorak navečer, ali također nije nazvao epizodu potjerom.

'Prisutnost brojnih fotografa njihov su prijevoz učinili izazovnim. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, ozljeda ili uhićenja', rekao je u izjavi glasnogovornik, Julian Phillips.

Oko 23 sata taksist ih je odvezao u policijsku postaju, a oni su ušli u isti crni SUV u kojem su putovali prije. Ostali su u postaji dok je policija blokirala promet u tom području, nakon čega su se uputili prema domu uz policijsku pratnju i bez paparazza.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia