paparazzi ih ganjali dva sata

Policija se oglasila o potjeri koju su doživjeli Harry i Meghan: 'Skoro smo izgubili nevine živote'

17.05.2023 u 21:17

Bionic
Reading

Meghan i Harry prvi su se put pojavili u javnosti nakon krunidbe kralja Charlesa. Poslije ceremonije zajedno sa suprugom i majkom Dorijom Ragland je ušla u automobil, kada su ih počeli proganjati paparazzi

'Policijski odjel New York Cityja pomogao je privatnom timu osiguranja koji štiti vojvodu i vojvotkinju od Sussexa. Brojni fotografi njihov su transport automobilom učinili izazovnim, ali vojvoda i vojvotkinja od Sussexa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, ozljeda ili uhićenja', stoji u priopćenju policije New Yorka, a donosi BBC.

Postoje tvrdnje da je potjera uključivala mnoštvo automobila, s nesmotrenom vožnjom uključujući prolazak kroz crveno svjetlo, vožnju pločnikom, blokiranje i vožnju unatrag jednosmjernom ulicom - kao i fotografiranje tijekom vožnje.

Dodali su da prisutnost policajaca nije zaustavila potjeru. Gradonačelnik New Yorka, Eric Adams izjavio je da su dva policajca 'mogla biti ozlijeđena' i da bi 'bilo užasno izgubiti nedužnog prolaznika tijekom ovakve potjere'. Buckinghamska palača još ništa nije komentirala.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia