'moglo je biti kobno'

Paparazzi koji su proganjali Harryja i Meghan tvrde: 'Taksist je napravio katastrofu'

18.05.2023 u 17:36

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle obznanili su kako su sudjelovali u dvosatnoj potjeri paparazza koji su ih progonili ulicama New Yorka nakon čega su se pojavile brojne tvrdnje drugih sudionika

Različite tvrdnje pojavile su se u četvrtak o navodnoj "gotovo katastrofalnoj automobilskoj potjeri" paparazza za britanskim princom Harryjem i suprugom Meghan u New Yorku, piše AFP.

Glasnogovornik otuđenog kraljevskog para privukao je globalnu pozornost objavom u srijedu da su bili izloženi "nemilosrdnoj" dvosatnoj potjeri koja je "zamalo rezultirala višestrukim sudarima s drugim vozačima".

Izvještaj o incidentu potaknuo je usporedbe s okolnostima automobilske nesreće u Parizu 1997. godine u kojoj je poginula Harryjeva majka, princeza Diana, za što princ krivi paparazze koji su je progonili.

Međutim, njujorška policija, gradonačelnica i taksist koji je nakratko prevezao par umanjili su opasnost i trajanje potjere.

U intervjuu emitiranom u četvrtak na britanskom ITV-u, jedan od fotografa uključenih u dramu tvrdi da automobilska pratnja Harryja i Merghan kriva za bilo kakvu opasnost.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

"Bilo je jako teško držati korak s njihovim vozilima", rekao je anonimno AFP-u jedan fotograf. “Puno su nas blokirali i izvodili različite manevere", napominje fotograf. "Njihov vozač je od toga napravio katastrofu", dodaje.

Fotograf kaže da je vozač Harryja i Meghan "želio voziti brzo, sjeći trake... ići u krivom smjeru".

'Moglo je biti kobno'

Incident se dogodio nakon što su Harry (38) i Meghan (41) prisustvovali dodjeli nagrada u američkoj financijskoj prijestolnici s Meghaninom majkom Doriom Ragland.

Glasnogovornik njujorške policije rekao je da su fotografi prijevoz grupe učinili "izazovnim", ali nije bilo "prijavljenih sudara, poziva (policiji), ozljeda ili uhićenja".

I vozač taksija u kojem su bili Harry i Meghan Sukhcharan Singh kazao je američkim medijima da se par činio nervoznim, ali i je da opis opasnosti bio pretjeran.

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

New York Post piše, pozivajući se na svoj izvor, da policija nije dobila poziv zbog incidenta te da navodna potjera "sigurno nije trajala dva sata".

No, Chris Sanchez, član osiguranja para, kazao je CNN-u da je potjera bila alarmantna i opasna.

"Nikada nisam vidio nešto slično", rekao je.

"Ono s čim smo imali posla bilo je vrlo kaotično. Javnost je bila u opasnosti na nekoliko mjesta. Moglo je biti kobno", dodao je.

Par se preselio u Sjevernu Ameriku nakon što su se odrekli kraljevskih titula početkom 2020.