NE ODUSTAJE

Princ Harry na sudu traži da ga štiti policija, a ministarstvo mu poručuje da se neke stvari ne mogu kupiti

18.05.2023 u 15:09

Bionic
Reading

Otkako je napustio kraljevsku obitelj, zaštita princa Harryja i njegove obitelji isključivo je njegova obaveza jer više ne ispunjava uvjete koje Palača od njega traži. Obitelj mu više ne želi plaćati tjelohranitelje, no odbjegli princ na sudu tvrdi drugačije

Iako se preselio u Kaliforniju, princ Harry još uvijek ima neriješene poslove u Ujedinjenom Kraljevstvu. Trenutno je upetljan u šest pravnih slučajeva na Visokom sudu u Londonu, a danas je krenuo u novi postupak tražeći preispitivanje odluke o njegovoj zaštiti tijekom boravka u rodnom gradu.

Princu Harryju je Ministarstvo unutarnjih poslova reklo da postoje neke stvari koje se novcem ne mogu kupiti, uključujući osobne naoružane policijske čuvare koje je zahtijevao u svojoj blizini tijekom posjeta Britaniji. Odlaskom od obitelji i napuštanjem svojih obaveza, princ je izgubio neke od povlastica, a s time i zaštitu policije.

Kada mu je rečeno da više ne ispunjava uvjete za zaštitu nakon što je otišao u Ameriku sa suprugom Meghan, njegova ponuda i da plati za zaštitare je odbijena. Sada na sudu tvrdi da mu se to trebalo dopustiti, na isti način na koji nogometni klubovi plaćaju policajce za održavanje reda na utakmicama.

Također, njegovi odvjetnici smatraju da se princa Harryja namjerno sabotira!

Njegova glavna odvjetnica Shaheed Fatima KC rekla je sudu da cijeli proces nema smisla jer bi se bilo tko drugi tko traži zaštitu obratio policiji, a princ Harry je za zaštitu ponudio i plaćanje. Način na koji je odbijen, rekla je odvjetnica, sugerira da se prema njemu postupa drugačije.

Ipak, iz policije tvrde sasvim suprotno: 'Dopustiti pojedincu da plati privatno osiguranje stvorilo bi presedan. Drugi bogati pojedinci mogli bi tvrditi da bi i njima trebalo dopustiti plaćanje.'

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia