pojavila se u javnosti

Sanja Trumbić s 'Danke Deutschland' ušla je u povijest, a evo kako danas izgleda

24.04.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Skladba koju je snimila krajem 1991. bila je zahvalnica Njemačkoj zbog zalaganja oko priznanja Hrvatske. Zbog nje su je zaustavljali na ulici, pjesma se spominjala u kvizovima, a spot se vrtio čak i na njemačkom RTL-u. Nakon toga nije stala s glazbenom karijerom, no više se nije pisalo o njoj, a prije nekoliko godina objavila je knjigu 'Da mi je biti Mišo Kovač'

U Splitu je u utorak održano predstavljanje 64. izdanje Splitskog festivala koji će se održati od 2. do 7. srpnja, a treća večer bit će posvećena jubileju autora, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala Tea Trumbića i nosi naziv 'Ča će mi Copacabana'. Ondje je umjesto njega bila njegova supruga Sanja Trumbić.

Sanja će s njihovom kćeri Teom otpjevati pjesmu 'Nostalgija'. Inače je profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a tečno govori engleski i njemački. Danas se više bavi pisanjem.

Sanja Trumbić Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Autorica je scenarija za seriju koji se svidio filmskom producentu Ivanu Maloči, a napisala je i libreto za mjuzikl, za koji je glazbu skladao njezin suprug Teo. Napisala je i roman 'Da mi je biti Mišo Kovač', koji je, kako je ranije objasnila, 'snažna životna priča u kojoj se izmjenjuju red smijeha i red plača'.

Osim 'Danke Deutschland', za vrijeme rata pjevala je angažiranu pjesmu 'Moj je dragi u Narodnoj gardi'. U međuvremenu je snimala, nastupala na festivalima u Splitu, Mostaru, Neumu, Kninu... 'Događale su se i prve nagrade publike. Publika me nije iznevjerila, ali nikada nisam bila ni u čijem klanu pa nisam bila te sreće da padate preko mene čim otvorite ekran', pojasnila je ranije za tportal.

Izvor: Društvene mreže