dalmatinski slavuj

Ovog ljeta proslavio je 74. rođendan: Ne viđamo ga baš često, no Ivo Pattiera opravdano nosi naziv 'vječnog mladića'

10.10.2022 u 12:22

Bionic
Reading

Poznati Šibenčanin osamdesetih je postigao značajne uspjehe na Splitskom festivalu svevremenskim hitovima 'Pjesmom te ljubim', 'Prođi me se', 'Ćale moj' i 'Rascvjetana grana'. Pjesme su mu osvojile brojna priznanja, što mu je donijelo veliku popularnost, a danas živi miran život, okružen obitelji i unucima. Glazba je i dalje važan dio njegova života

Na spomen Ive Pattiere mnogi se sjete markantnog muškarca sjajnog vokala, uvijek uredne frizure, u tamnom odijelu, ponekad i s leptir mašnom. Godine 2004., je objavio zadnji studijski album 'Dođi na jednu ćakulu', a posljednjih godina je redoviti gost festivala Večeri dalmatinske šansone, na kojem je 2018. godine dobio plaketu za dvadeset godina vjernosti.

Ondje je ove godine nastupio u duetu s Đanijem Stipaničevim s pjesmom 'O, ljubavi nestala si' (osvojili su nagrade žirija i publike). Ovih dana 'uhvaćen' je u Zagrebu u šetnji po centru gdje živi već 50 godina. Vrijeme provodi prateći vijesti, čitajući, a redovito ga se može vidjeti na tržnici.

Osim estradne, imao je i bogatu kazališnu karijeru. 35 godina proveo je u zagrebačkom kazalištu Komedija, kao solist. Nastupao je u predstavama kao što su 'Jadnika', 'Gričke vještice, 'Gubec-beg'. U jednom od svojih rijetkih medijskih istupa je izjavio da je jednako volio oba dijela svoje karijere. Danas je u kontaktu s nekima od kolega iz Komedije, a prati događanja na domaćoj sceni, poput HRT-ove emisije 'A strana'. Sretan je, kazao je, što i u mlađoj generaciji ima talentiranih i lijepih glasova.

  • +3
Ivo Pattiera Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX