POVRATAK NA STARO

Ovo su znakovi da oporavak kralja Charlesa protječe dobro

07.03.2024 u 10:50

Bionic
Reading

Prošlo je mjesec dana otkako je kralj Charles III započeo s liječenjem javnosti još uvijek nepoznatog oblika karcinoma. Da mu je terapija pogođena govori i to da se polako vraća službenim obvezama

Iako su mu liječnici savjetovali da otkaže sva javna pojavljivanja i kraljevske obveze u narednom periodu, kralj Charles III je pokazao da nema namjere usporiti, kao ni 'raščistiti' svoj zgusnuti raspored.

Poznati radoholičar, kralj je i prije dijagnoze karcinoma često ostajao budan do kasno u noć, obavljajući sve svoje dužnosti koje nije stigao preko dana, ne ostavljajući ništa neriješeno.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

A, sudeći po posljednjim danima, 'dosta je odmarao' u prvoj fazi liječenja karcinoma. 75- godišnji kralj Charles III već se susreo s ambasadorom Alžira Nourredineom Yazidom, kao i ambasadorom Mauritanije Samom Mamadoum Baom. Riječ je o prvim diplomatskim audijencijama kralja Charlesa III u ovoj godini, ali i otkako mu je dijagnosticiran karcinom.

Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Brady / Avalon / Profimedia

Odjeven u elegantno odijelo, dobro raspoloženi kralj dočekao je goste u velikoj sobi palače iz 1844. godine, nakon čega je odvojio neko vrijeme i kako bi poslao sućut Tanzaniji zbog smrti bivšeg predsjednika te zemlje Alija Hassana Mwinyija, kojeg je smatrao 'pravim prijateljem Ujedinjenog Kraljevstva'.

Prije toga održao je i osobnu audijenciju s kancelarom državne blagajne Jeremyjem Huntom u Buckinghamskoj palači. Iako je razgovor ostao privatan, kralj je ipak fotografiran kako se rukuje s Huntom uoči razgovora u privatnoj sobi za audijencije kraljevske rezidencije.

SA CAMILLOM NA MISI

Kralj Charles III prvi puta u javnosti nakon još jednog Harryjevog istupa

Pogledaj galeriju

Kralj je nastavio i svoju tjednu audijenciju s premijerom Rishijem Sunakom, a planira prisustvovati i sastancima Tajnog vijeća, što je zapravo još jedan znak da njegovo liječenje protječe prema planu.

U prilog dobrom oporavku idu i njegovi odlasci kod liječnika u London, iako odmara u svom domu u Norfolku.