NE ODUSTAJU

Članovi kraljevske obitelji postali glavna tema teoretičara zavjera, a jasno je i zašto

01.03.2024 u 15:42

Bionic
Reading

Za britansku kraljevsku obitelj ovo je uistinu bio izazovan tjedan. Princ Harry izgubio je sudski spor, kralj Charles III provodi vrijeme na liječenju, a sve obveze na sebe je preuzela kraljica Camilla. Kate Middleton također se oporavlja od operacije abdomena, a princ William sve je zabrinuo otkazivanjem dolaska u posljednji tren

Zbog svega što se zbiva posljednjih tjedana unutar britanske kraljevske obitelji, ne čudi da su isti postali glavna tema raznih tračeva, glasina, ali i ludih teorija zavjere koje su se proširile zahvaljujući društvenim mrežama nevjerojatnom brzinom.

Sve se dodatno zakompliciralo ponajviše zbog pojedinih članova obitelji koje posljednjih tjedana nismo vidjeli, poput Kate Middleton, koja je zbog toga postala i glavna tema svih teorija zavjere i dovela do toga da se na kraju sve odvija iznimno neobuzdano i bez ikakve kontrole.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Sve se pojačalo nakon što je princ William u posljednji tren otkazao pojavljivanje na misi zadušnici za pokojnog krsnog kuma, grčkog kralja Konstantina, opravdajući se 'osobnim razlozima', iako je već bilo najavljeno u rasporedu da on stiže kao i da će čitati do poslanice.

Iako je osobno nazvao članove grčke kraljevske obitelji i ispričao im se zbog nedolaska u posljednji tren, nepojavljivanje na unaprijed zakazanom događaju inspirirao je teoretičare zavjere koji su si posebno dali truda. A kad tome 'u lonac' dodate smrt kraljice Elizabete II, bolest kralja Charlesa III i Kate Middleton koja je završila na operaciji abdomena, zbog čega je nismo vidjeli od Božića, ne čudi da je nastao pravi kaos.

Kao točka na i tu je i iznenadna smrt 45-godišnjeg Thomasa Kingstona, supruga kraljeve rođakinje Lady Gabrielle, čiji uzrok još uvijek nije otkriven.

  • +2
Princ William Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Zbog čega je točno William u posljednji tren bio spriječen u dolasku na misu zadušnicu, nije poznato, no mnogi isto povezuju s problemima oko Kate Middleton, koja se u Adelaide Cottageu još uvijek oporavlja od operacije. Iako su iz Kensingtonske palače dali jasno do znanja da njezin oporavak protiče dobro i da tu nema nikakvih problema, javnost je opravdano zabrinuta zbog svega, osobito jer je već najavljeno da je nećemo vidjeti sve do Uskrsa.

Problem je, smatraju mnogi, u tome što palača zbog nekih odluka iz davne prošlosti ne želi davati previše informacija vezanih uz medicinske dokumente javnosti, ne želeći ugroziti njihovo pravo na privatnost. Nije tu riječ da je javnost bezosjećajna i da se želi naslađivati tuđom nevoljom, već je ljudima stalo i žele znati zašto je netko koga vole i koga su navikli viđati sada odjednom nema u javnosti.

U današnje doba, kada su informacije nadohvat ruke, postoji instinktivna želja da se popune sve praznine i da se sve dozna. No, stvarnost je jednostavna - nitko osim onih koji su neposredno uključeni ne zna točno zašto se princ William povukao s ovog obiteljskog događaj niti kako se Kate zapravo osjeća.