GLAVNA TEMA S OSCARA

Ovo nije njihov prvi okršaj: Sukob Willa Smitha i Chrisa Rocka ima malo dublju povijest i seže u 2016. godinu

28.03.2022 u 08:17

Bionic
Reading

Da nije sve onako kako se čini, potvrdilo se i u najnovijem slučaju i to u odnosu dvojice holivudskih glumaca - Willa Smitha i Chrisa Rocka - čiji je sukob obilježio ovogodišnju dodjelu Oscara

Iako je većina isprva mislila da je riječ o režiranoj situaciji, sudeći po videima snimljenim 'iz svih kutova', okršaj Willa Smitha i Chrisa Rocka dogodio se sasvim spontano, a taj trenutak izazvao je brojne reakcije diljem svijeta.

Udarac u glavu, koji je Rocku zadao Smith, iznerviran njegovom neukusnom šalom na račun gubitka kose njegove supruge, glumice Jade Pinkett Smith, a koja je ostala bez nje zbog alopecije, bio je njegova reakcija da obrani čast svoje voljene, no sve je to, kako je kasnije rekao u govoru zahvale zbog osvojenog Oscara, napravio ponesen emocijama.

A nije dugo trebalo da na površinu isplivaju detalji koji bacaju novo svjetlo na ovu situaciju. Naime ovo nije prvi sukob dvojice glumaca, niti to da je Smith na meti Rocka. Dapače, njihova povijest sukoba seže malo dublje, a u posljednjih pet godina Rock ne odustaje od zbijanja šala upravo na račun Smitha.

Godine 2016., također na dodjeli Oscara koju je tada vodio, Rock je u svom govoru dobrodošlice iskoristio ime Pinkett Smith za šalu. Tada je rekao kako je ona odlučila bojkotirati Oscare jer njezin suprug nije nominiran za ulogu u filmu 'Put pobjednika'.

'Jada se razbjesnila i neće doći. Jadino bojkotiranje Oscara za mene je kao da ja bojkotiram Rihannine gaćice iako nisam pozvan', rekao je tada Rock i nastavio:

  • +7
Will Smith i Chris Rock Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

'Razbjesnila si se. Nije fer jer je Will odradio odličan posao i nije dobio nominaciju. Isto tako nije fer to što je Willu plaćeno 20 milijuna dolara za 'Divlji zapad'. Ove godine na Oscarima će biti malo drugačije. U paketu 'tužno sjećanje' bit će samo crni ljudi koje su ubili policajci na putu da snime film. Ok, rekao sam to, u redu?'

Iako su ga novinari na sve načine pokušali nagovoriti i isprovocirati, Smith nije želio to komentirati te je odlučio šutjeti na tu temu. No toga se nije mogao pridržavati Rock, kojem je Smithova šutnja očito dala vjetar u leđa da nastavi.

Nakon toga došla je 2018., kada je Rock ponovno uputio kontroverzni komentar i to samo zato što je Smith svojoj bivšoj supruzi Sheree Zampino na društvenim mrežama poželio sretan rođendan i objavio fotografiju nje i njihovog zajedničkog sina Treya.

Sukob Willa Smitha i Chrisa Rocka Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na to je Rock komentirao: 'Wow. Tvoja supruga uistinu ima puno razumijevanja.'

I sve je izgledalo kao da se njihov sukob smirio, a onda je stigla ovogodišnja dodjela Oscara, što je za Smitha očito bila kap koja je prelila čašu. Nakon što je ćelavu glavu njegove supruge Rock usporedio s obrijanom glavom Demi Moore u filmu 'G.I. Jane', Smith je izgubio kontrolu, popeo se na pozornicu i udario komičara šakom u glavu.

Vidno iznerviran, osobito jer je javnost dobro upoznata s time da je Pinkett Smith izgubila kosu zbog borbe s alopecijom, nastavio je vikati kako želi da Rock prestane spominjati ime njegove supruge. Malo je reći da je u dvorani nastao muk, a većina holivudskih zvijezda snimljena je vidno šokirana, razjapljenih usta.

Nakon svega sam Rock spomenuo je da će ova dodjela zasigurno ući u povijest zbog toga. Smithu su među prvima, da ga smire, priskočili Bradley Cooper i Denzel Washington, a kada je preuzeo svojeg prvog Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu u filmu 'Kralj Richard', glumac se ispričao u suzama, 'svalivši krivicu' na emocije koje su ga jednostavno ponijele.