FILMSKI HITOVI

Ovo je pet novih romantičnih komedija o kojima svi govore

30.08.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Filmski žanr zadužen za dobar osjećaj doživljava novi procvat, ali ovoga puta na malim ekranima. Ako ste ljubitelj romantičnih komedija, ove nikako ne biste smjeli propustiti

Zahvaljujući velikom uspjehu 'Sumrak sage' početkom ovog desetljeća kinodvoranama su zavladale romantične fantazije namijenjene mlađoj publici i s platna potisnule starijoj publici draže romantične komedije.

Pad interesa za romantičnim komedijama s kinoblagajni se prelio na filmsku industriju pa više nitko nije ulagao novac u njihovo stvaranje.

No živimo u digitalnom dobu, kad filmove osim na kinoplatnu možemo gledati u kućnim kinima ili s vlastitog dlana. Oni koji nam ih isporučuju imaju nešto detaljnije povratne informacije od onih o stanju kinoblagajni, a njihove statistike su pokazale kako su romantične komedije, prilagođene modernom vremenu, itekako tražena roba.

Ako ste ljubitelj romantičnih komedija, ovih pet novijih naslova moglo bi vas zanimati.

To All the Boys I've Loved Before

Tinejdžerica Lara Jean Covey (Lana Condor) je svoje osjećaje prema svim dječacima u koje je bila zaljubljena zabilježila u pismima koja nikad nije poslala. Ipak, pisma su stigla do svojih odredišta jer je kutiju u kojima ih je u svojoj sobi Lara skrivala pronašla njezina mlađa sestra. Između ostalih pisama, na pravu adresu su stigla i ona napisana dečku Larine starije sestre i bivšem dečku nekadašnje Larine najbolje prijateljice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Set it up

Urnebesno smiješna priča, u kojoj ne manjka nevjerojatnih iznenađenja, odvija se oko dvoje šefova koje glume Taye Diggs i Lucy Liu te njihovih asistenata koje glume Zoey Deutch i Glen Powell. Nitko od njih ne gubi nadu u pronalazak prave ljubavi, samo nitko nema pojma gdje bi je uopće tražio, niti da su je možda već pronašli. Klasičnu romantičnu komediju, u kojoj ne nedostaje preokreta, drame, prevara, smijeha i osjećaja, svakako vrijedi pogledati.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Crazy Rich Asians

Rachel Chu (Constance Wu), američka profesorica ekonomije kineskog porijekla, u vezi je s Nickom (Henry Golding). Na putovanju u Nickov rodni Singapur, kamo odlaze na vjenčanje njegovog najboljeg prijatelja, Rachel usput doznaje Nickovu malu tajnu. Naime, njezin partner dolazi iz nevjerojatno bogate obitelji i jedan je od najprivlačnijih neženja u Aziji, što će Rachel staviti u nezgodnu situaciju s gomilom ljubomornih žena.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Love, Simon

Simon, kao i svi ostali tinejdžeri, proživljava drame koje nose njegove godine, no svoje seksualno sazrijevanje doživljava kao homoseksualac. U bolnoj, toploj i sladunjavoj priči, uz koju će vam dobro doći i maramice, Simon se susreće i upušta u svoju prvu romansu, zasad samo online. Klasična romantična komedija uz kakve su odrastale generacije, namijenjena LGBTQ, ali prilagođena i hetero publici.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Stand-In

Ova romantična komedija još nije ugledala svjetlo dana, ali ljubitelji ovog žanra neće morati dugo čekati jer će se definitivno prikazati do kraja godine. Producirala ga je ista kompanija kao i hit 'To All the Boys I've Loved Before', a budući da su glavne zvijezde zgodni ljubitelj ženskih srca Noah Centineo i jedna od glavnih glumica hit serije 'Riverdale' Camila Mendes, zvjezdani status među mlađom publikom, a i onom nešto starijom, osiguran mu je. Čini se da bi upravo ovaj film mogao zacementirati status romantičnih komedija kao novog (starog) najpoželjnijeg filmskog žanra današnjice.

Who ?

Objavu dijeli Noah Centineo (@ncentineo)

Kako bi skupio novac za studiranje, Brooks Rattigan (Noah Centineo) osmišljava aplikaciju za upoznavanje i glumi 'zamjenskog' dečka za svaku moguću situaciju koju se može zamisliti. Pretvarajući se svake večeri da je neka druga osoba, shvaća da pravi Brooks Rattigan uopće nije onakav kakav je mislio da je i na svoje veliko iznenađenje pada na čari djevojke iz svojih snova, koja je stvarna (Camila Mendes).

excited to see the movie!!! #lauramarano #thestandinmovie

Objavu dijeli Laura Marano (@honeylaurss)