KREATIVNA DUŠA

Ove stvari sigurno niste znali o 18-godišnjoj glazbenoj senzaciji Billie Eilish

05.02.2020 u 06:28

Bionic
Reading

Mlada Amerikanka u središtu je medijske pažnje nakon što je prije nekoliko dana trijumfalno osvojila Grammy u čak četiri kategorije, čime je postala druga osoba u povijesti kojoj je to pošlo za rukom. Talentirana Billie Eilish sve je samo ne obična tinejdžerica, a evo što još možda niste znali o njoj

Zbog svog posebnog, osebujnog stila, neospornog talenta za glazbu ali i pristupačnosti prema svojim obožavateljima Amerikanka Billie Eilish nova je pop senzacija u svijetu. Talentirana 18-godišnjakinja reda uspjehe kao od šale te je brzo postala ime broj jedan na glazbenim ljestvicama.

Ova kreativna pjevačica i kompozitorica u kratkom je roku oduševila struku,ali i obožavatelje svojim stihovima, zbog čega je nagrađena prestižnom nagradom Grammy u čak četiri kategorije, a kući je odnijela i peti zajedno sa svojim bratom Finneasom O'Connellom.

  • +7
Billie Eilish Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Osvojila je pet nagrada Grammy, dvije Američke glazbene nagrade i tri nagrade MTV-a za glazbeni spot, ali je postigla i dva rekorda koji su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Najmlađa je osoba, prva žena i jedini glazbeni umjetnik uopće koji je iste godine osvojio nagradu Grammy u četirima glavnim kategorijama (za album godine, snimku godine, pjesmu godine i najboljeg novog glazbenika).

Mlada zvijezda pred kojom su još mnoge blistave suradnje, poput najnovije za novi film Jamesa Bonda za magazin Vogue, čiji najnoviju naslovnicu krasi, otkrila je nekoliko nepoznatih detalja o sebi.

Ima zanimljiv nadimak

Njezina obitelj iz milja je zove 'gusarica', a nadimak je smislio njezin stariji brat Finneas još prije nego li je rođena. Simpatičan naziv toliko joj se urezao pod kožu da ga mlada Billie čak koristi kao svoje srednje ime.

Zvuk skidanja aparatića za zube u pjesmi

Poput mnogih tinejdžera, Billie je nosila aparatić za zube ne bi li se kasnije mogla pohvaliti blistavim osmijehom na pozornici. Zagonetna Amerikanka čak u svojim intervjuima naglašava kakva joj se nevjerojatna slučajnost dogodila, svoj prvi aparatić za zube dobila je isti dan kad je trebala imati probu odjeće u Chanelovoj trgovini. Koliko je bila nesretna činjenicom da mora nositi aparatić za zube, Eilish je čak zvuk skidanja istoga ukomponirala u svojih prvih 14 sekundi pjesme na debitantskom albumu.

Dugogodišnja je vegetarijanka

Glazbenica Billie Eilish ističe se kao dugogodišnja vegetarijanka, a tijekom svog odrastanja pamti samo jedan nesretan trenutak kad je pojela životinju. Naime u jednom intervjuu Billie je priznala da joj je jednom prilikom u čašu sojina mlijeka upao mrav kojeg je popila ne znajući da je unutra. Osim toga vrlo često u svom domu objeduje veganska jela.

Skuplja umjetnička djela svojih obožavatelja

Koliko cijeni rad mladih kolega umjetnika Billie dokazuje na svojim druženjima s fanovima s kojih kući nosi neke od najkreativnijih radova. Među njima se nedavno našlo i djelo slikarice Kaylee Yang koja je napravila njezin portret. Upravo taj portret našao se tako i u prestižnom magazinu Vogue. 18-godišnja glazbenica voli u svom domu spremati umjetnička djela svojih fanova koji je jako vesele.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

FIVE ARE YOU KIDDING

Objavu dijeli BILLIE EILISH (@billieeilish)

Sama kreira svoju garderobu

Muzika nije jedino što zanima ovu nadarenu Amerikanku. Već kao 13-godišnjakinja počela je sama kreirati svoju garderobu u kojoj se najbolje osjeća, ima svoj prepoznatljiv, nenametljiv stil prepun boja, udobnih komada i pokušava biti drugačija od aktualnih trendova.

U posljednjem intervjuu za Vogue rekla je da odavno slijedi svoj osjećaj za modu i da je isti proganja od kada je bila dijete. Kao mlađa sklapala bi svoje kreacije od Ikeinih vreća ili pak odjeće koju bi drugi odbacili. No danas je sve češće možemo vdijeti u kreacijama talijanske modne kući Gucci.