SAMO NIŽE USPJEHE

Billie Eilish pomela je konkurenciju na Grammyju, rasprodala svjetsku turneju, a sad će nastupiti i na dodjeli Oscara

30.01.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Glazbenica Billie Eilish, dva tjedna nakon što je pomela konkurenciju na ovogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada Grammy, nastupit će na svečanosti dodjele Oscara koja će se održati u nedjelju, 9. veljače u Dolby Theatreu u Hollywoodu

Osamnaestogodišnja Billie Eilish je u nedjelju navečer pokupila Grammyje u najvažnijim kategorijama i time postala najmlađi izvođač u povijesti koji je osvojio 'veliku četvorku'.

Eilish je osvojila Grammyja za album godine i najbolji pop vokalni album godine ('When We All Fall Asleep, Where Do We Go?'), pjesmu godine i snimku godine ('Bad Guy') te za najboljeg novog izvođača.

'Velika četvorka' u rukama jednog izvođača našla se još samo 1981. godine, kada se Grammyjima u najprestižnijim kategorijama okitio tada tridesetogodišnji Christopher Cross.

Od ukupno sedam nagrada za koje su nominirani, Eilish i njezin dvadesetdvogodišnji brat Finneas O'Connell kući su odnijeli šest Grammyja, a izmaknuo im je jedino onaj za najbolju pop solo izvedbu.

View this post on Instagram

🤭

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Njega je s pjesmom 'Truth Hurts' osvojila Lizzo, 31-godišnja pjevačica koja je imala najviše nominacija na vogodišnjim Grammyjima, njih ukupno osam.

Zvjezdani brat i sestra na pozornicu su izašli nakon nastupa Ariane Grande i publici poklonili vrlo emotivnu interpretaciju pjesme 'When the Party's Over', singl s Billieinog posljednjeg albuma.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Billie je baladu pjevala sjedeći na stolici i uz klavirsku pratnju brata, i svojom izvedbom očarala sve u dvorani. Ovacijama razdragane publike nakon pjesme pridružio se i O'Connell koji je ustao i zapljeskao sestri.

Mlada kantautorica 9. ožujka kreće na turneju po svjetskim arenama koja je rasprodana samo sat vremena nakon što su ulaznice puštene u prodaju. Nama najbliži koncert održat će 17. srpnja u Milanu.

Zvijezda u strelovitom usponu može se odnedavno pohvaliti i da je postala najmlađi umjetnik koji je napisao i izveo novu pjesmu za Jamesa Bonda.

Zasada je samo poznato da je Billie pjesmu napisala s bratom Finneasom, koji je odigrao ulogu i u nastanku njezinog debitantskog albuma 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?'.

'Lud je osjećaj biti dijelom ovoga na bilo koji način. James Bond je najkul filmska franšiza koja je ikad postojala. Još uvijek sam u šoku', rekla je Billie u izjavi.

  • +7
Billie Eilish Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Eilishin studijski prvijenac debitirao je na listi Billboard 200 i postao najizvođenijim albumom 2019. godine u SAD-u, a do prvog mjesta stigao je i u Velikoj Britaniji. Na albumu se nalazi i šest najboljih singlova s Billboardove liste Hot 100: 'When the Party's Over', 'Bury a Friend', 'Wish You Were Gay', 'Xanny', 'Everything I Wanted', i 'Bad Guy'.

Do siječnja 2020. godine Eilish ima 13 platinastih i četiri zlatna singla u SAD-u. Osim pet nagrada Grammy, vlasnica je i po dvije nagrade American Music Awards i Guinness World Records te tri nagrade MTV Video Music Awards.