VELIKI DAN JE SVE BLIŽE

Otkriveni detalji kraljevskog vjenčanja: Tko će od plemstva izostati, kakva će biti torta, a kakva glazba?

08.10.2018 u 19:48

Bionic
Reading

Velebno vjenčanje princeze Eugenie koje je do posljednjeg detalja isplanirao organizator Peregrine Armstrong-Jones, zadužen i za svadbu Victorije i Davida Beckhama, koštat će otprilike 2.684.000 britanskih funti, a iznos će podmiriti kraljica Elizabeta II. i vojvoda od Yorka. To je samo dio detalja koje je u službenoj izjavi objavila Buckingamska palača

Trenutno najpopularniji kraljevski par, princeza Eugenie i njen odabranik Jack Brooksbank, o kojem mediji ne prestaju pisati posljednjih dana u petak, 12. listopada, će uploviti u bračnu luku, a Buckinghamska palača je po prvi put otkrila dugoočekivane detalje koji su do sada držani podalje od javnosti.

Prema izjavi koja je stigla iz Palače na svečanom dijelu ceremonije koje će se održati u crkvi St. George u dvorcu Windsor, prema željama mladenaca pjevat će najpoznatiji talijanski tenor Andrea Bocelli koji će izvesti dvije izvedbe.

Glazbeni direktor crkve St. George, James Vivian, kompozirao je dvije izvedbe koje će se izvoditi tijekom vjenčanja, anastupit će i glazbenici iz Kraljevskog filharmonijskog orkestra, čiji je otac mladenke, princ Andrew, pokrovitelj.

'Veliko je zadovoljstvo surađivati s princezom Eugenie i gospodinom Jackom Brooksbankom kako bi se osmislila glazba za njihov poseban dan. Želimo mladencima svu sreću u njihovoj zajedničkoj budućnosti', izjavio je James Williams.

  • +2
Princeze Beatrice i Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bit će ovo posve drugačije vjenčanje od onog princa Harryja i Meghan Markle koje je do oltara ispratio gospel zbor pjevajući izvedbu Bena E. Kinga 'Stand By Me', a koji su za svoj prvi ples prema riječima jedog od gostiju odabrali pjesmu Eltona Johna 'Tiny Dancer'.

Buckinghamska palača također je s javnosti podijelila i detalje o svadbenoj torti. Mladenci su odabrali tortu inspiriranu jeseni koju će za njih napraviti slavna slastičarka Sophie Cabot.

'Red velvet torta od čokolade bit će tradicionalna torta s modernim zaokretom. Imat će bogatu teksturu jeseni koja će biti uklopljena u dizajn i bit će prekrivena raznim ukrasima od šećera, uključujući i detalje bršljana', stoji u izjavi Buckinghamske palače.

  • +6
Princeza Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ceremonijom vjenčanja također će se odati počast vojnoj službi koja je važna za cijelu kraljevsku obitelj.

'Članovi pješačke pukovnije britanske vojske Grenadier Guards, čiji je vojvoda Andrew od Yorka, otac princeze Eugenie, pukovnik, bit će poredani na zapadnim stepenicama crkve tijekom izlaska mladenaca nakon završetka svečanog obreda', stoji u izjavi.

U sjećanje na mladoženjinog pradjeda, Sir Jacka Cokea, koji je bio časnik škotske straže, gajdači iz 2. bojne Kraljevske pukovnije Škotske odsvirat će izvedbu s tornja Garter dok će princeza Eugenie i njezin odabranik nakon ceremonije u kočiji napuštati dvorac.

Crkvenu ceremoniju vjenčanja vodit će Windsorski svećenik David Conner, a nadbiskup Jorga napisao je osobnu molitvu za mladence koja će također biti uključena u ceremoniju.

Iako je princeza Eugenie priznala kako je podlegla stresu tijekom organizacije vjenčanja, definitivno nije jedna od onih 'bridezilla' kojih se treba držati podalje.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Uopće nisam pod stresom. Stresno je jedino to što želite da sve bude savršeno, ali onda shvatite da ćete s osobom koju volite biti zauvijek i ništa više osim toga zapravo nije važno', rekla je princeza u izjavi za britanski Vogue.

Za sada je poznato da se na vjenčanju očekuje čak 800 gostiju koji se nalaze na listi uzvanika.