izazvao buru kritika

Otkazani koncerti Rogera Watersa u Poljskoj zbog njegovih komentara o Ukrajini

26.09.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Koncerti suosnivača Pink Floyda Rogera Watersa u poljskom gradu Krakovu otkazani su nakon što su umjetnikovi komentari o ratu u Ukrajini izazvali buru kritika

Waters se trebao pojaviti u Krakovu sljedećeg travnja. Poljski su mediji prenijeli izvješća o njegovu otvorenom pismu prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj kojim je poziva da zamoli svog supruga da odabere 'drugi put' i kojim kritizira Zapad zbog opskrbe Ukrajine oružjem što je izazvalo snažne osude.

'Live Nation Polska i Tauron Arena Krakow otkazali su koncert Rogera Watersa', objavili su organizatori na web stranici dvorane. Nisu pojasnili razlog otkazivanja.

U subotu je državna novinska agencija PAP izvijestila da je glasnogovornik Tauron Arene rekao da je Waltersov menadžment otkazao koncert bez navođenja razloga.

Poljska se ubraja među najvjernije saveznike Kijeva, a javna podrška ukrajinskoj obrani je vrlo visoka.

Lokalni vijećnici u Krakovu trebali su u srijedu glasovati o rezoluciji kojom se Waters proglašava nepoželjnom osobom.

U objavi na društvenim mrežama Waters je rekao da nije istina da su on ili njegova uprava otkazali koncerte i kritizirao je lokalnog vijećnika Lukasza Wantucha zbog zahtjeva da ga se proglasi nepoželjnim u gradu.

'Lukasz Wantuch je zaprijetio da će tražiti od vijeća da me proglasi nepoželjnom osobom zbog mojih javnih napora da potaknem sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno vlade SAD-a i Rusije, da rade na pregovorima za mir', napisao je Waters u objavi na Facebooku.

'Ako g. Lukasz Wantuch postigne svoj cilj, a moji nadolazeći koncerti u Krakovu budu otkazani, bit će to tužno za mene, jer sam jedva čekao podijeliti svoju poruku ljubavi s ljudima u Poljskoj.'