OLEH PSIUK

Dirljiv prizor: Frontmen ukrajinskog benda koji je pobijedio na Eurosongu oprostio se s djevojkom i otišao u rat

16.05.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Ukrajinski bend Kalush Orchestra odnio je pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu u Torinu s pjesmom 'Stefania', a njihov frontmen Oleh Psiuk nije imao puno vremena za slavlje

Glazbenik nakon trijumfa u Italiji odlazi u rat, a sve je ganula dirljiva fotografija na kojoj se oprašta sa svojom djevojkom.

Frontmen folk hip hop benda Kalush Orchestra, ukrajinskih pobjednika Eurosonga, poljubio je djevojku Oleksandru ispred hotela u Torinu.

Sa svojim prepoznatljivim šeširićem i ruksakom na leđima, oprostio se s Oleksandrom.

Nakon pobjede Psiuk je zahvalio svima.

Kalush Orchestra - Stefania (Official Video Eurovision 2022) Izvor: Društvene mreže / Autor: Kalush Orchestra

'Želimo zahvaliti svima što su glasali za Ukrajinu - ova nam pobjeda puno znači. Ova će pobjeda podići raspoloženje i dovesti do pobjeda na svim frontovima', rekao je frontmen benda.

  • +24
Finale Eurosonga 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodao je i da će bend proslaviti pobjedu na Euroviziji nakon rata.

'Ljudi sad ginu ili se bore ili su ostali bez posla, to baš i nije najbolje vrijeme za proslave. Pjesmu 'Stefania' napisao sam za svoju mamu puno prije rata - ali poslije je za mnoge dobila drugačije značenje', rekao je Oleh te dodao da će Ukrajina ugostiti Eurosong u novoizgrađenoj i sretnoj zemlji.

Inače, Ukrajinci su preimenovali jednu željezničku rutu u 'Stefania Express', po nazivu pobjedničke pjesme, nadajući se pobjedi i u ratu s Rusijom.

Šef željezničke službe Ukrajine najavio je da će vlak broj 43 koji vozi iz smjera Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u 'Stefania Express', a kad god se vlak zaustavi na željezničkim postajama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku, puštat će se pobjednička pjesma.