SAM SVOJ MAJSTOR

Ono što mnogima teško polazi za rukom u kuhinji, uspjelo je Doris Pinčić Rogoznici

  • Autor: N.B.
  • Zadnja izmjena 10.04.2020 10:31
  • Objavljeno 10.04.2020 u 09:38
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Voditeljica i strastvena kuharica Doris Pinčić Rogoznica pohvalila se svojim posljednjim pothvatom u kuhinji. Odlučila je sama napraviti svoj starter za kruh, a evo rezultata

‘Vrlo čudan period, ali odlučila sam se prikloniti onima koji savladavaju vještine dok ostaju doma’, započela je svoju objavu Doris Pinčić Rogoznica.

Mlada domaćica otkrila je da se odvažila napraviti sama svoj starter za domaći kruh. Starter je i prvi korak u stvaranju kruha od kiselog tijesta (sourdough).

'Na istaknutim story-ima možete vidjeti starter koji sam uzgojila za svoj kruh. To mi je već dugo bila želja. Što reći..', poručila je.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot Instagram

To je najjednostavnije rečeno domaće proizveden kvasac od brašna i vode, međutim sam process mnogo je kompliciraniji od toga.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot Instagram

Cijeli process traje nekoliko dana, otprilike sedam, ali može trajati i kraće ili duže, od 5 do 14 dana te zahtjeva mnogo strpljenja, a da ga ima pokazala je svojim finalnim rezultatom slavna voditeljica.

Doris je fotografirala svoj kruh koji je potom i narezala kako bi dokazala da je koristila domaći starter. Također otkrila je da će kroz nekoliko dana pokazati kako je tekao cijeli proces pripreme startera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!