NOVE KARIJERE

One su svoju strast pronašle u kuhanju: Upoznajte glumice, voditeljice i pjevačice koje danas uživaju s kuhačom u ruci isprobavajući nove recepte

24.08.2020 u 06:18

Bionic
Reading

Mikrofone, svjetla pozornice, filmske setove ili pak voditeljske stolce sve više poznatih dama zamjenjuje nekim sasvim novim profesijama. Nakon dugogodišnjeg staža brojne su se poznate glumice, voditeljice i pjevačice opredijelile za karijeru u gastronomiji pa osmišljavaju svoje kulinarske emisije, kuharice i tečajeve za nove mlade chefove

Osim u svijetu u kojem se mnogo žena profesionalno okrenulo kulinarskoj profesiji, izuzetak nisu ni naše poznate dame te su upravo u tome našle svoju sreću i zadovoljstvo.

Jedna od takvih pjevačica je nekadašnjih Novih fosila, danas voditeljica, a u slobodno vrijeme velika zaljubljenica u kuhanje Sanja Doležal.

Ugodno s korisnim spojila je pa danas vodi kulinarsku emisiju na Novoj TV te na vrlo pristupačan način gledateljima daje ideje za ručak, večeru ili desert. Kuha neka od tradicionalnih jela, a vrlo često okrene se i željama javnosti, pa ih ispunjava u narednoj emisiji.

Sanja vrlo često naglašava kako joj je uzor u kuhinji njezina baka, od koje je dosta toga naučila.

Upravo bakinom kuhinjom bavi se i voditeljica Doris Pinčić, čiji se gastro projekt na kanalima na društvenim mrežama zove ‘Kuhinja babe Eve’. Kroz razne videouratke Doris na vrlo simpatičan način donosi zastarjele recepte dalmatinskog kraja u kojem je odrastala.

U kuhanje se Pinčić zaljubila još tijekom voditeljskog projekta ‘Tri, dva jedan’, dok je radila na televiziji RTL. Nekoliko sezona vodila je gastro projekt te upoznala razne chefove, ljude željne znanja o kuhanju i novim receptima. Sve to nagnulo ju je da i sama pokrene jedan takav kanal na kojem će arhivirati svoje najdraže recepte iz djetinjstva koje joj je spremala baka.

Velika zaljubljenica u kuhanje je i Karmela Vukov Colić, dugogodišnja HRT-ova koja je prije nešto više od godinu dana napustila stalno radno mjesto te odlučila televiziji reći zbogom.

Putem Instagrama Karmela rado dijeli omiljene repecte.

Osim toga, ostvarila je nekoliko reklamnih suradnji te povremeno snima profesionalna videa za vjerne obožavatelje.

Lana Klingor Mihić nakon glazbene je karijere zaplivala PR vodama. Međutim ono što ju je istinski ispunilo karijera je gastro zvijezde. Da obožava kuhanje te da joj taj segment leži, otkrila je u gastro showu 'Masterchef', iz kojeg je na koncu izašla kao pobjednica.

Lana je od tada izgradila pravu karijeru na svojim receptima te se danas bavi promocijom putem društvenih mreža, a usput osmišljava inovativne recepte s odabranim namirnicama. Održala je čak i nekoliko radionica u svome domu te je onima željnim učenja pokazala kako se sprema domaća tjestenina i neke od ostalih 'kompliciranijih' stvari u kuhinji.

Među stranim zvijezdama ima brojnih manekenki koje su se u godinama nakon hoda po pistama pronašle upravo u kuhinji.

Model Chrissy Teigen vrsna je kuharica koja iza sebe ima nekoliko izdanih knjiga recepata. Ljubav prema gastronomiji išla je toliko daleko da u suradnji s velikim kućama osmislila svoju liniju posuđa, lonaca i tava.

  • +4
Zvijezde kuhaju Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako je nedavno izdala dvije kuharice ‘Cravings’, u međuvremenu je objavila recepte na blogu ‘So Delushious’. Iz dana u dan uveseljava široku zajednicu na Instagramu svojim dogodovštinama iz kuhinje.

Tiffani Thiessen javnost najbolje zna zbog uloge u kultnoj seriji 'Beverly Hills, 90210’. Međutim ova slavna glumica posljednjih nekoliko godina okrenula se sasvim novoj profesiji u kojoj naprosto uživa. Tiffani naime već godinama marljivo radi na svojoj gastro karijeri. Izdala je kuharicu te ima lifestyle portal TiffaniThiessen.com, na kojem redovito objavljuje zanimljive recepte i videa u kojima otkriva kako što napraviti u kuhinji. Svestrana nekadašnja glumica svoju je ljubav prema gastronomiji otkrila kada se okušala kao voditeljica televizijskog šoua ‘Dinner at Tiffani’s’, a koji je jako dobro odjeknuo u javnosti.

Nancy Grace svoj uobičajen posao komentiranja aktualnih svjetskih političkih događanja na televiziji te novinarsku struku upotpunila je strašću za stvaranjem novih recepata. Prije četiri godine čak je dobila vlastiti kulinarski šou 'Cooking with Nancy Grace', a koji je publika u trenu zavoljela.

Nancy Grace kuha Izvor: Društvene mreže

Osim Tiffany Thiessen, još se jedna zvijezda serije 'Beverly Hills, 90210’ okušala u gastro svijetu. Riječ je o Tori Spelling, glumici koja je sa suprugom Deanom McDermottom u svome domu snimila tri kulinarske emisije za američki Cooking Channel. Osim toga, imali smo je prilike vidjeti u nekim gastro emisijama koje se snimaju u studiju, u kojima se natjecala s kolegicom Kirsten Bell. Poznatoj plavuši kuhanje je jedan od ispušnih ventila i u tome zaista uživa.

Haylie Duff, sestra javnosti nešto poznatije glumice Hilary Duff, također se okrenula gastronomiji. Neko vrijeme Haylie je vodila emisiju 'The Real Girl's Kitchen' i tada je shvatila da joj kuhanje puno bolje leži nego gluma, kojom se do tada bavila kao i sestra.