Zvijezda 'BRILJANTINA'

Nakon duge i teške bolesti: Olivia Newton-John preminula u 73. godini života

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 08.08.2022 22:29
  • Objavljeno 08.08.2022 u 22:16
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia

Zvijezda filma 'Briljantin', Olivia Newton-John, preminula je u 73. godini života, objavljeno je na njezinoj službenoj stranici na Facebooku

Okružena obitelji i prijateljima, zvijezda filma 'Briljantin' preminula je u snu na svom ranču u južnoj Kalifirniji, prema riječima njezina supruga, Johna Easterlinga.

Newton-John, koja je svjetsku slavu stekla ulogom u kultnom filmu 'Briljantin' iz 1978., godinama je vodila bitku s karcinomom dojke.

'Sve molimo da poštuju privatnost obitelji u ovom iznimno teškom trenutku. Olivia je bila simbol trijumfa i nade tijekom svoje borbe s rakom dojke koja je trajala 30 godina', naveo je Eastrling najavivši daljnji rad njezine fundacije osnovane s ciljem istraživanja biljnih lijekova kao tretmana za karcinom.

  • +4
  • +1

Olivia Newton John

Izvor: Profimedia / Autor: colaimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Glumica i pjevačica postigla je komercijalni uspjeh kao country zvijezda prodavši milijune ploča, a uloga Sandy u filmskoj adaptaciji mjuzikla 'Briljantin' katapultirala ju je do svjetske slave.

Kultno ostvarenje je zaradilo oko 400 milijuna dolara od kino-karata i jedan je od filmskih mjuzikla s najvećom zaradom. Naslov filma je zapravo hommage 'masnoj' kulturi 1950-ih, to jest kulturi masne hrane, masnih strojeva i masne (nagelirane) kose. Film je sniman tijekom kipuća dva mjeseca u srednjoj školi Venice u Los Angelesu. Legendarnu scenu u kojoj Olivia i John pjevaju 'You're The One That I Want' snimili su u samo jednome danu jer je putujući karneval toliko dugo bio u gradu.

Travolta je doživio pad popularnosti 80-ih, ali ga je 'Pulp Fiction' 1994. pretvorio u globalnu superzvijezdu, a Newton-John nastavila je uspješnu glazbenu karijeru uz povremena pojavljivanja u filmovima.

Godine 2019. kraljica Elizabeta odala je tada 71-godišnjoj Oliviji počast proglasivši ju damom, a tu vitešku titulu dobila je za svoje djelovanje u borbi protiv raka.

'Nevjerojatno sam uzbuđena, počašćena i neizmjerno zahvalna da sam se našla među tako istaknutim ženama koje su već dobile titulu. Vrlo sam ponosna na svoje britansko porijeklo i vrlo mi je drago da sam dobila ovo priznanje', izjavila je tada australska glumica.