kings of style 2023

Održan je Kings of Style; Zagreb je proteklog vikenda bio centar urbanog plesa

18.04.2023 u 16:20

Bionic
Reading

Uzbudljivo plesno događanje pod nazivom 'Kings of Style' u organizaciji plesne skupine Atomic Dance Factory održano je u nedjelju, 16. travnja u zagrebačkoj SD Dubrava

Svim ljubiteljima plesa 'Kings of Style' je prepoznatljiv po svom urbanom prizvuku pa je tako i ove godine okupio najbolje hrvatske urbane plesače te plesne skupine iz cijele regije a posebno susjedne Slovenije.

Naši susjedi su svjetski i europski prvaci u hip hopu i hrvatska publika ih je dočekala s velikim zanimanjem. Sve plesne skupine pokazale su svoje vještine u street dance koreografijama a za titulu najboljih borili su se djeca, juniori i seniori u kategorijama timova i velikih timova.

Natjecanje svoju originalnost i atraktivnost temelji na specifičnom sustavu ocjenjivanja, stvorenom od strane najistaknutijih plesača i koreografa u regiji.

  • +5
Kings of Style 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Tina Kadoic

'Atmosfera je bila odlična, ovo je bio prvi Kings of Style uživo nakon 2019. godine, ugodno smo iznenađeni brojem prijavljenih domaćih i stranih plesača, oduševljeni velikim odazivom publike. Sjajna konkurencija, svi plesači su pokazali najbolje od sebe. Čestitao bih grupama na genijalnosti, srčanosti i odličnoj energiji. I veliki bravo za voditelje i koreografe koji su odradili lavovski posao pripreme plesača. Publika je imala priliku vidjeti i uživati u pravom plesnom spektaklu', izjavio je u ime organizatora Luka Matić, jedan od voditelja programa na ovom natjecanju.

Poseban gost na Festivalu plesa bio je poznati je hrvatski iluzionist Luka Vidović koji je nedavno doživio i najveći uspjeh karijere. Najpoznatija svjetska TV emisija koja ugošćuje mađioničare iz cijelog svijeta 'Fool Us' autora Penn and Teller emitirala je gostovanje Luke Vidovića u emisiji u Las Vegasu. Luka Vidović ovim gostovanjem postao je jedini mađioničar s ovih prostora kojem je to uspjelo.