kings of style

Zagreb je ovog vikenda domaćin još jednom izdanju Kings of Style festivala urbanog plesa

02.04.2019 u 23:46

Bionic
Reading

Urbano plesno natjecanje pod nazivom Kings of Style, u organizaciji plesne skupine Atomic Dance Factory, održava se 6. travnja u SD Sutinska vrela. Zagrebački plesni festival prometnuo se u jedno od najvećih urbanih događanja u regiji, a po šesti put okuplja veliki broj plesača te brojne plesne skupine koje svoje vještine pokazuju u street dance koreografijama...

Za titulu najboljih bore se djeca, juniori i seniori u kategorijama timova i velikih timova. Voditelji cjelodnevnog programa su Luka Matić i Dino Tremens.

'Jako se veselimo ovogodišnjem izdanju našeg hip-hop festivala Kings of Style. Dolazi nam veliki broj plesnih kolega i prijatelja iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije, Mađarske i Makedonije. Ugodno smo iznenađeni velikim odazivom i vjerujemo da je to dokaz i odraz kvalitete Festivala', izjavio je u ime organizatora Atomic Dance Factoryja Luka Matić te dodao:

'Festival traje cijelu subotu, a stavio bih poseban naglasak na gala večer, za koju smo, osim nastupa najbolje plasiranih natjecatelja, pripremili i nekoliko iznenađenja. Cijeli ovaj Festival i sve ovo što radimo rezultat je ideje i strasti idejnog začetnika natjecanja i jednog od najboljih hrvatskih koreografa, Saše Krnetića, koji nas je nažalost prerano napustio prošle godine, no koji je i kroz ovakva događanja i dalje sa nama.'

Svoju originalnost i atraktivnost ovo natjecanje temelji na specifičnom sustavu ocjenjivanja, stvorenom od strane najistaknutijih plesača i koreografa u regiji. I ovogodišnji suci su redom istaknuta plesna imena: Kristina Paunovski, Davor Ćiković Worda, JK Sancez, Nina Vidošević te slovenski plesni koreograf Gašper Kunšek.

Među 800 prijavljenih plesača su najbolje hrvatske urbane plesne grupe te brojne plesne skupine iz cijele regije, a posebno susjedne Slovenije, koja je poznata po sjajnim hip hop plesačima.

  • +18
Atomic Dance Factory ples Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

'Iznenadila me ta količina strasti i entuzijazma tih divnih mladih ljudi, užitka unesenog u želju da koreografije budu nešto zbilja posebno. Plesački nastupi isto pokazuju koliko cijene Festival te da također ulažu puno truda u nastupe', kazao je drugi ovogodišnji voditelj Dino Tremens.

'I organizacijski je sve odlično postavljeno, svih ovih godina svatko je točno znao svoju ulogu, koja je karika u lancu i što mu je činiti da sve ispadne dobro. Definitivno velik događaj za sve urbane plesače, ove godine bez našeg dragog Super Saleta, ali baš njemu u čast vjerujem da će biti sve ponovno odlično, s puno ljubavi i truda', zaključio je Dino.