ODLAZAK VELIKANA

Od posljedica koronavirusa preminuo Dragoljub Đuričić, legendarni bubnjar grupa Leb i sol, Zdravka Čolića...

15.03.2021 u 15:58

Bionic
Reading

Kako javljaju srpski mediji, glazbenik Dragoljub Đuričić preminuo je danas u bonici 'Dragiša Mišović' u Beogradu gdje je hospitaliziran 24. veljače. Prije nekoliko dana stanje mu se poboljšalo te je bio skinut sa respiratora, no nažalost je izgubio bitku sa bolešću

Čuveni glazbenik koji je svirao u grupama Leb i sol, Yu Grupi, Kerber, te sa sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem te s drugim poznatim izvođačima, mjesec dana je bolovao od opakog virusa.

Izvor: Društvene mreže

Nedavno je za Kurir potvrdio da je pozitivan na Covid-19. 'U bolnici sam. Točno je da sam pozitivan na koronu, ali ne bih dalje komentirao ništa. Hvala', bio je kratak. Vijest se brzo proširila glazbenim krugovima, pa se kolege opraštaju s njim na društvenim mrežama. Gitarist grupe Bajaga i instruktori oprostio se od njega na Twiteru. 'Veliki Dragoljub. Takav je bio, kako mu i ime kaže. Slava mu', napisao je.

Dragoljub Đuričić rođen je 1953. godine na Cetinju. Početkom 70-tih godina u Herceg Novom sa svojim školskim kolegama osnovao je prvu grupu The End, zatim bend 'Krune', a 1972. se priključio već poznatoj grupi Egzodus. Krajem te godine osniva svoju grupu Veritas, a 1975. godine se doselio u Beograd i priključuje grupi Ribelli sa kojom nastupao po cijeloj bivšoj državi prateći gotovo sve popularne pjevače tog vremena.

Krajem 70-ih i početkom 80-ih godina svirao je u YU grupi (2 godine), zatim s grupom Leb i sol (6 godina), a 1987. godine prelazi u hard rok grupu Kerber, nakon čega se ponovo vratio u Leb i Sol. Snimio je 70-tak albuma, kao studijski muzičar ili član bendova u kojima je svirao. U karijeri je odsvirao više od 6000 koncerata na svim kontinentima. Radio je i glazbu za kazališne predstave. Aktivno je sudjelovao na građanskim prosvjedima 1996. godine predvodeći grupu od 30 bubnjara koja je dala tempo maršu prosvjednika koji su na ulice izašli kako bi prosvjedovali protiv tadašnje vlasti.

Izvor: Društvene mreže