KVIZAŠI LUDUJU

Od ove nedjelje novi kviz na HRT-u: 'Ovo nije neki spin-off, već logična ekstenzija Potjere'

20.03.2023 u 19:38

Bionic
Reading

U nedjelju 26. ožujka starta 'Superpotjera' rađen po inačici 'Beat The Chasers'. Prvi put petero lovaca - Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Dean Kotiga te novi lovac koji im se pridružio - Sven Marcelić, okupljeni su u supertim i upustit će se u bitku sa svima koji dolaze

'Superpotjera' licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom. Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

'Koncept kviza je varijanta obrnute 'Potjere'. U 'Potjeri' četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu', pojasnio je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza.

Dodaje kako će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja. 'Ovo je večernja varijanta s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika', dodaje Grković.

Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a. 'Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija 'Potjere', riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao kao što ekipa radi već 10 sezona', rekao je Lokas neposredno uoči početka snimanja.

  • +4
Superpotjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT
sve osim nogometa