BRITANSKA GLUMICA

Od čistačice do dobitnice Oscara: Tko je zapravo Olivia Colman

01.03.2019 u 06:26

Bionic
Reading

Simpatična 45-godišnjakinja koja je osvojila kipić za glavnu žensku ulogu za kraljicu Anne u filmu 'Miljenica' jedan je od inspirativnih primjera koji dokazuju da se upornost i trud itekako isplate u životu

Olivia Colman glavna je zvijezda ovogodišnjih Oscara, osvojivši svoj prvi, a možda ne i posljednji zlatni kipić. Glumica je zasluženo odnijela pobjedu u kategoriji najbolje za glavnu žensku ulogu za kraljicu Anne u filmu 'Miljenica'. O njezinu životom putu do sada se nije mnogo pisalo, ali njezina priča i više je nego zanimljiva.

Radila je kao čistačica

'Sve djevojčice koje ovo gledaju i vježbaju svoj pobjednički govor neka znaju da je to moguće. Sve je moguće. Bila sam čistačica, voljela sam svoj posao i maštala o ovome trenutku', kazala je Olivia u trenutku preuzimanja svog Oscara. I istina, nakon mature Colman je pronašla posao kao čistačica, a zatim kao tajnica, i to ne baš dobra, kako je jednom prilikom rekla. Njezin prvotni plan bio je postati učiteljica. Prije no što se okrenula glumi kratko je vrijeme provela na praksi u osnovnoj školi Homerton u Cambridgeu. Sama Colman priznala je da nije rođena za to plemenito zanimanje.

Olivia Colman - govor Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Prihvaćala je razne vrste angažmana

Kako se htjela svim silama probiti u glumi, Colman je u početku prihvaćala bilo kakve angažmane. Ponuda je jednom stigla i za glasovnu reklamu, a nakon što je završila posao, pitala je može li joj isplata biti u obliku štenaca. No poslodavci su odbili takav prijedlog.

Sjajna je vozačica

U potrazi za poslom, Colman se odlučila na savjetovanje o karijeri te joj je rečeno da bi bila idealan kandidat za vozača. 'Imam stopostotnu svijest o prostoru. Sposobna sam parkirati automobil na izuzetno uska mjesta', pohvalila se glumica.

Zbog uloge kraljice nakupila je 16 kilograma

Noćna mora svake osobe, a pogotovo žena, zadesila je slavnu brinetu nakon što je prihvatila ulogu kraljice u filmu koji joj je naknadno donio Oscara. Prema scenariju, trebala je natući 16 kilograma, a taj je zadatak opisala kao izuzetno zabavan. Nakon toga uslijedio je nešto teži proces skidanja nakupljenih kilograma. Kako bi se vratila u formu, simpatičnoj je 45-godišnjoj Britanki pomogao osobni trener Dalton Wong osmislivši program vježbi samo za nju.

Aktivistica je

Već nekoliko godina Olivia je članica organizacije Hacked Off, koja se bori protiv ilegalnih radnji, osnovane nakon otkrića telefonskog hakiranja 2010. godine.

Opsjednuta je toaletnim papirom

Ovakvu čudnu naviku Colman je priznala kada je otkrila da je supruga natjerala da donese barem jednu rolu toaletnog papira iz Buckinghamske palače, u kojoj je sudjelovao na formalnoj večeri kao počasni gost.

Njezino pravo ime nije Olivia

Javnosti poznata pod imenom Olivia Colman, ova 45-godišnja Britanka zapravo nosi ime Sarah Caroline Olivia Colman.

  • +17
Olivia Colman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Wikipedia ju je postarala osam godina

'Neko vrijeme razmjenjivala sam mailove s Wikipedijom jer su mi unijeli krivi datum rođenja. Rekla sam da me jako uznemiruje to što su mojim godinama nadodali još osam. Tražili su od mene rodni list kako bih to dokazala. Dostavila sam im ga i pitala ih čiji su jeb… rodni list prvi put gledali kada su unosili podatke.'

Tijekom trudnoće redatelji su joj izlazili u susret

Lik u filmu 'The Night Manager' prema izvornom scenariju nije trebao biti trudnica, ali Olivia Colman u tom je trenutku bila trudna pa su redatelji izmijenili radnju. U priču su uključili mnogo sjedećih scena kako bi lakše podnijela dugotrajna snimanja.

Sa suprugom ju je spojila gluma

Svog današnjeg supruga Eda Sinclaira, s kojim je u braku dugih 18 godina, upoznala je na fakultetu, kada su zajedno igrali u studentskoj predstavi. On je na koncu izabrao biti pisac.