zabavno i uzbudljivo

Obavijeno velom tajne: Iz prve ruke smo saznali što sve prolaze natjecatelji Masked Singera prije izlaska na scenu

10.03.2023 u 17:00

Bionic
Reading

Koliko su kostimi teški? Može li se disati ispod njih? Tko sve zna tko se krije ispod maski? Pitanja su koja su mnogi postavili dok su gledali prvu sezonu 'Masked singera'. Produkcija RTL-ovog showa uoči nove sezone, koja kreće od ovog vikenda, pružila je novinarskoj ekipi (među kojima je bio i tportal) priliku da iz prve ruke iskuse što sve natjecatelji prolaze do točke nastupa

Sve je bilo zamišljeno tako da proživimo jedan dan jednako kao što ga prolaze natjecatelji RTL-ova showa Masked singer (od samog dolaska na snimanje, procedure odijevanja u kostime, skrivanja do samog izlaska na binu) čija nova sezona kreće ove subote.

Prije samog dolaska odabranim novinarskim ekipama poslana je poruka: 'Pozdrav! Javljam se iz Masked Singera u vezi s vašom sutrašnjom generalnom probom. Molimo da pažljivo pratite proceduru dolaska, ne želimo da itko sazna tko se krije ispod maske'. Vozili smo se poput zvijezda šoubiznisa, u kombiju sa zatamnjenim staklima, odjeveni u hudicama s natpisom 'DON'T TALK WITH ME! (ne pričaj sa mnom), a krenuli smo iz blizine Jadran filma. Svatko je pri ulasku morao staviti i vizir, a dolazili smo odvojeno u različitim vremenskim razdobljima kako se ne bismo sreli. Ekipa iz produkcije doslovno za ruku su nas je uvele u sobe gdje smo se upoznali s kostimima koji uživo dosta izgledaju fantastično.

Ondje se natjecatelji pripremaju za nastupe, a sobe su opremljene dvosjedom pored kojeg je stolić s voćem, slatkišima i vodom. Za tportal je bio namijenjena maska Dalmatinke koju je u prošloj sezoni nosila Emilija Kokić, a kojeg je kao i sve ostale osmislio dizajner Juraj Zigman.

Nove maske, njih sveukupno 12 nismo smjeli vidjeti. Spremanje je proteklo u brzinskom i veselom raspoloženju, a osim Juraja Zigmana bile su i njegove asistentice Anita i Zorana koje pomažu oko odijevanja. Kostim je zbog rastezljivog materijala udoban u njemu se lako kreće, a oglavlje je rađeno od stiropora pa je teško tek nekoliko kilograma (težina varira ovisno o 'vrsti' kostima'). Na našem oglavlju moglo se vidjeti samo na jedno oko, lijevo tako da je vrlo teško snaći se u prostoru pa nas je do bine koordinatorica te nas s vizirom na glavi pažljivo vodi u mračni studio gdje se preko kablova penjemo prema backtageu.

U backstageu se ulazi u poseban boks, koji se nalazi iza bine gdje se skida vizir i stavi oglavlje. Ispod njega je paklenski vruće (nekima i klaustrofobično) pa je pravo čudo kako su izvođači uspjeli boraviti u njemu, a da ga se bar malo na skine. Nakon zadnje provjere s Jurajem Zigmanom, stiže druga osoba iz produkcije koja nas odvodi na samu scenu (prethodno daje upute gdje se nalazi kamera i pozicija na kojoj se izvodi točka).

Svi smo strahovali da nam se ne dogodi isto kao Sandri Bagarić koja je prošle godine pala u kostimu Majke Zemlje tijekom generalne probe. Na sceni se susrećemo s ostalim 'maskama' koje su prošle isti proces, no dok nisu skinule zaglavlje nismo znali tko se ispod čega krije, a bili su tu Tintilinić (kojeg je prošle godine nosila Ella Dvornik) i Galeb (kojeg je nosio Emir Hadžihafizbegović).

Odahnuli smo kad smo čuli da nećemo morati pjevati ni plesati po sceni. Nakon zajedničkog fotografiranja smo napustili pozornicu. Trenutak olakšanja nakon skidanja oglavlja je neopisiv. Shvatili smo težinu nastupa kroz koji se prolazi sve do trenutka dok detektivi / panelisti kojeg ovu sezonu čine Antonija Blaće, Saša Lozar, Borko Perić i Nives Celzijus, ne otkriju tko se krije ispod njih. Unatoč kompleksnosti, ni jedan od natjecatelja do sad nije odustao. Tek jedan statist je dobio anksiozni napad ispod maske.

'Kandidati dolaze u vremenskim razmacima od nekih 30 minuta. Maska po maska. Skupljaju ih na dogovorenom mjestu koje se nalazi u blizini Jadran filma u zatamnjenim kombijima i nakon toga dolaze kod nas u studio Jadran filma. Svatko odlazi u svoj boks, gdje može disati, skinuti vizir, malo odmoriti, popiti kavu, pojesti nešto i pričekati da ih odvedemo na pozornicu. Nekih 15-ak minuta prije samog početka showa koji od ove sezone ide uživo, oblačimo prve dvije maske, jer idu u duelima van', objasnila nam je koordinatorica produkcije, Dana Mirković.

Onaj tko prođe u duelu, kojeg publika izglasa da se natječe dalje, ta maska odmah ide kući. Istim putem natrag, skida masku, stavlja vizir odlazi do kombija koji vozi na isto mjesto od kud su dolazili. Nakratko smo od Juraja Zigman popričali i saznali da je kostime i ove godine odradio ekspresno, točnije za mjesec dana i smatra da smo po tome rekorderi u svijetu.

  • +5
Masked Singer snimanje Izvor: Promo fotografije / Autor: MAJA BOTA