netflixov hit

'Problem 3 tijela': Nova priča o izvanzemaljcima osvojila je gledatelje i kritičare

25.03.2024 u 11:56

Bionic
Reading

Serija 'Problem 3 tijela' prije nekoliko je dana stigla na Netflix, a već je postala velik hit među gledateljima koji se nadaju drugoj sezoni. Iako su oni koji su prethodno pročitali knjige pomalo i razočarani, velikim budžetom serija je prava poslastica za ljubitelje znanstvene fantastike, a kraj (tekst sadržava spoilere) donosi i važnu poruku koju bismo trebali usvojiti i u stvarnom svijetu

Otkako je serija 'Igra prijestolja' osvojila i one koji ne vole žanr znanstvene fantastike, filmaši su se aktivirali u stvaranju novih serija koje gledateljima pružaju bijeg od naporne svakodnevice koja nas okružuje. Proslavljena trilogija kineske spisateljice Cixin Liu nedavno je doživjela svoju ekranizaciju na Netflixu, a zanimljivo pitanje preživljavanja u vrtlogu laži svidjelo se i gledateljima i kritičarima.

'Volim znanstvenu fantastiku u kojoj su ta znanost i tehnologija u službi dobre fikcije, priče, prikaza ljudskog stanja. 'Problem 3 tijela' ispunjava te uvjete - bazira se na znanosti i izmaštanoj budućnosti ljudskoga roda koja je oblikovana tom znanosti i napretkom, a isto se tako uvelike bavi ljudima i društvom', napisala je Zrinka Pavlić u svojem osvrtu na novu Netflixovu seriju koju potpisuju David Benioff, Dan Weiss i Alexander Woo.

Serija koja fokusira reakciju čovječanstva na mogućnost da ipak nismo sami u Svemiru, a kroz različite priče i trenutke u vremenu (od šezdesetih godina do naše daleke budućnosti) javlja se želja za komuniciranjem s izvanzemaljskim životom, ali i više od toga - susretom s vanzemaljcima!

Pokušaj znanstvenika da komuniciraju s izvanzemaljcima koji se u seriji nazivaju San-Ti završava učenjem od tih dosad nepoznatih bića s kojima se Oxfordovi studenti fizike udružuju kako bi zajedno popraviti čovječanstvo, no odlike lažljivosti i prevrtljivosti ljudi zamrse planove San-Tija koji vrše nadzor nad Zemljom te planiraju svoj dolazak na Zemlju za četiri stotine godina.

Kako bi se zaštitili od San-Tija, znanstvenici moraju smisliti plan za preživljavanje, no ne smiju ga izreći naglas kako izvanzemaljci ne bi saznali što spremaju. Međutim, jedan od znanstvenika odbija sudjelovati u istraživanju, a sve kako bi saznao da je odbiti ovakav posao nemoguće...

Posljednja epizoda prikazuje Saula kojeg glumi Jovan Adepo kako se sprema pridružiti borbi, što otvara prostor za nastavak serije kojem se kreatori nadaju.

'Druga knjiga je daleko bolja od prve, a treća knjiga me jednostavno potpuno oduševila. Osjećam da ćemo, ako preživimo drugu sezonu, biti na dobrom mjestu', rekao je David Benioff za The Hollywood Reporter.

  • +2
Eiza González Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia