markantan glumac

Zvijezda Netflixove serije novi je miljenik žena: Tko je Theo James?

15.03.2024 u 14:08

  • +2

Theo James

Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

Bionic
Reading

Ukoliko ste nabasali na seriju 'The Gentlemen' sigurno ste zamijetili i zgodnog glavnog glumca koji vas je privukao seriji. Riječ je o markantnom Englezu imena Theo James koji polako postaje omiljeni lik mnogih dama koje će razočarati vijest da je - oženjen

Rođen je u šarmantnom engleskom gradiću, visok je 183 centimetra i nevjerojatno glumi u sve više naslova koji privlače veliku pozornost gledatelja. Theo James 39-godišnji je zavodnik na kojeg su 'pale' mnoge gledateljice filmova iz trilogije 'Različita', ali i serija koje slove kao najbolje serije današnjice.

Kada je odlučio baviti se glumom, ovaj je Britanac zapravo promijenio svoje ime u 'Theo James' zadržavši svoje osobno ime, no promijenivši prezime grčkih korijena 'Taptikilis' u 'James' zbog iznimne povezanosti s jednim članom obitelji.

Po završetku akademije, James je glumio u britanskoj seriji 'Downton Abbey', a onda je 2014. godine postao dijelom trilogije 'Različita' gdje je glumio glavnu mušku ulogu uz Shailene Woodley kao glavnu junakinju filmova. Uloga u toj trilogiji rezultirala je velikim brojem obožavateljica, a tako je i rastao njegov uspjeh i interes filmaša za ovog markantnog glumca koji svojom pojavom odmah privuče brojne gledateljice.

Velika glumačka prilika ostvarila mu se 2022. ulogom bogatog menadžera koji sa suprugom i prijateljima dolazi na odmor u jedan luksuzni tajlandski resort. U ulozi Camerona u seriji 'The White Lotus' oduševio je i gledatelje, ali i kritiku te je dobio i svoju prvu nominaciju za prestižnu televizijsku nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji.

Nakon toga, sve je krenulo na bolje pa je glumac dobio i glavnu ulogu u najnovijoj seriji Guya Ritchieja 'The Gentleman' u kojoj set dijeli s Danielom Ingsom i Kayom Scodelario. Serija u produkciji Netflixa na IMDB-u je ocijenjena visokom ocjenom 8.4, a otkad je došla ne silazi s liste najpopularnijeg sadržaja popularne streaming platforme.

'Postaje ovisan o moći i o onome što to u njemu uzrokuje, iako se zavarava da to još uvijek čini za svoju obitelj', komentirao je glumac lik Eddieja kojeg predstavlja u seriji koja je spin-off istoimenog filma u kojem je glavni junak Matthew McConaughey.

Uslijed velikog karijernog uspjeha, glumac će se sljedeće posvetiti filmu 'The Monkey' koji je inspiriran kratkom pričom Stephena Kinga iz 1980. o majmunu igrački koji nekoga može poslati u smrt pljeskom svojih činela, a James ga opisuje kao 'uzvišeni horor film'.

  • +2
Theo James Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen