NOVA TV - UNA TV - RTL

Novi televizijski transfer: Evo gdje je Ana Bago Tomac nastavila svoju karijeru

17.06.2023 u 14:19

Bionic
Reading

Godinama je bila zaštitno lice vremenske prognoze na Novoj TV, a onda je Ana Bago Tomac iznenadila sve najavivši da s te televizije odlazi na Una TV. Nakon kratkog boravka tamo, meteorologinja je svoju karijeru odlučila nastaviti na konkurentskom RTL-u

Gledatelji RTL-a jučer su se nemalo iznenadili kada su, prateći vremensku prognozu, ugledali dobro im znano lice s malih ekrana, no ne s te televizije, već s konkurentske Nove TV.

Nakon kratkog boravka na UNA TV-u, Ana Bago Tomac pridružila se ekipi RTL-a, gdje nastavlja karijeru u sklopu sklopu poslijepodnevnog izdanja RTL-a Danas od 16.30 sati te središnje informativne emisije RTL Danas u 19 sati.

'Od ovog angažmana očekujem da ću raditi sa zanimljivim ljudima i na zanimljiv način prezentirati prognozu našim gledateljima. Očekujem dinamičnost koju televizija i nosi, što je uvijek odlično', rekla je ova iskusna meteorologinja s 18 godina radnog iskustva za RTL.

Ana Bago Tomac Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Ova diplomirana inženjerka fizike svoj profesionalni put odabrala je još kao maturantica jer su je oduvijek zanimale prirodne znanosti i njihova direktna primjena. A uz angažman na RTL-u, Ana radi i kao zrakoplovni meteorolog.

'I jedan i drugi posao nosi svoje, zahtjevni su svaki na svoj način. Na televiziji treba na zanimljiv i ljudima lako razumljiv način reći kakvo ih vrijeme čeka, a u nekim drugim granama, gdje su ljudi stvarno izloženi vremenu na neki ponekad i opasan način, na moru, u zraku i slično, potrebna je detaljna prognoza po satima i to zna biti dosta zahtjevno.'