OD 5. OŽUJKA

Novi informativni program na HRT-u

28.02.2012 u 19:25

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija nastavlja s promjenama u programu, pa od 5.ožujka kreću produžene i poboljšane Vijesti u 17 u trajanju od 20 minuta koje će se emitirati i vikendom, kada će trajati 15 minuta, a mijenja se i središnji Dnevnik

Vijesti u 17 vodit će Kristina Validžić i Goran Brozović, a urednice su Stela Kolar-Borovčak i Sanja Gvozdanović. Koordinator projekta je Zoran Šprajc.

Također, emisija 'Hrvatska uživo' više se neće prekidati i emitirati u dva dijela. Prije emisije 'Vijesti' u 17 prikazivat će se TV kalendar, a 'Hrvatska uživo' emitirat će se nakon 'Vijesti' i trajati 60 minuta, odnosno od 17.20 do 18.20 sati. Nakon toga, program se nastavlja emisijom '8. kat' Danijele Trbović

Promjene će od 5. ožujka doživjeti i središnji Dnevnik u 19.30 sati koji će trajati 45 minuta, odnosno do 20.15.

Produljeni 'Dnevnik' tako će nuditi više sadržaja iz vanjske politike i kulture, a nešto duže trajat će i sport te vremenska prognoza. Dnevnik će raditi 20-ak ponajboljih HRT-ovih reportera, a 'Dnevnik +' radit će Aleksandar Stanković.

Sve informativne emisije tijekom dana, teme i goste slagat će kao cjelinu po vertikali od jutra prema središnjem 'Dnevniku', a 'Dnevnik 3' će otvarati teme sutrašnjeg dana.