uzburkala strasti

Nova sezona 'Krune' podigla je buru i prije prikazivanja, a bivši britanski premijer uputio oštre riječi: 'Gomila besmislica'

18.10.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Bivši britanski premijer John Major kritizirao je Netflixovu seriju čiji će se peti nastavak početi prikazivati 9. studenog, nazivajući ju 'gomilom besmislica'

Biografi kraljevske obitelji i komentatori već oštro kritiziraju novu sezonu koja izlazi dva mjeseca nakon smrti kraljice Elizabete II.

Novim epizodama se zamjera da sadrže niz neistina i da štete ugledu tadašnjeg princa Charlesa, koji je u međuvremenu postao kralj. Kako piše britanski tisak, peta sezona će govoriti o Charlesu koji, dok je još bio princ od Walesa, kuje urotu kako bi svrgnuo kraljicu.

Mediji pretpostavljaju da će ona uključivati razgovore u kojima Charles pritišće Johna Majora da natjera njegovu majku na abdikaciju. Okružje bivšeg konzervativnog premijera koji je na vlasti bio od 1990. do 1997., objavilo je priopćenje u kojemu se ističe da je to 'čista izmišljotina'.

'Sir John i princ od Walesa nikada nisu razgovarali o abdikaciji kraljice Elizabete II.' John Major 'ni na koji način' nije surađivao s 'Krunom'. 'Nitko mu se nije obratio radi provjere činjenica u scenariju' serije, navodi se u priopćenju.

Budu li scene doista takve kakvima ih opisuju mediji, 'treba ih promatrati isključivo kao štetnu i zlonamjernu izmišljotinu'. Bit će to 'gomila besmislica koje se prenose radi dramatiziranja, što je potpuna neistina'. Producenti odbijaju ovakvu kritiku i ističu da su seriju 'uvijek najavljivali kao fikciju utemeljenu na povijesnim događajima'.

  • +31
Kruna (The Crown) Izvor: Netflix / Autor: Des Willie