'vrlo neukusno'

Nova sezona 'Krune' razbjesnila kraljevsku obitelj: U fokusu je afera princa Philipa s bliskom prijateljicom Penny Knatchbull

10.10.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Netflix će opet izazvati bijes ne samo u kraljevskoj obitelji, već i kod poklonika monarhije jer će nove epizode tematizirati i blizak odnos princa Philipa s prijateljicom Penny Knatchbull, i to samo nekoliko tjedana nakon smrti kraljice

Dolazak nove sezone serije 'Kruna' najavljen je za 9. studenog, a obožavatelji nestrpljivo iščekuju vidjeti nove pojedinosti iz života kraljevske obitelji, bilo one istinite, bilo izmišljene. Ipak, u javnost su puštene scene koje su izazvale žestoke reakcije.

Nova sezona navodno će detaljnije približiti odnos princa Philipa i Penny Knatchbull, jedine osobe koja je bila pozvana na njegov sprovod, izuzevši članove bliske obitelji. Navodno će u dolazećim epizodama biti prikazan njihov odnos koji je poprimio romantične konotacije, ali i intimne scene. Smatra se da ćemo vidjeti kako se dodiruju rukama dok Philip govori o problemima u svom braku, što je potez koji je bivši tajnik za tisak pokojne kraljice nazvao 'okrutnim smećem'.

Navodni par je povezala vožnja kočijom te se rodilo prijateljstvo koje je trajalo desetljećima. Čak ju je nazivao 'drugom najvažnijom ženom u životu'. Priča se da je on bio velika podrška Penny nakon smrti njezine petogodišnje kćeri Leonore. Osim toga, bila je redoviti posjetitelj princa Philipa na Wood Farmu kada se povukao iz javnog života 2017. godine.

Penny Knatchbull Izvor: Profimedia / Autor: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Osobe bliske kraljici žestoko su osudile nadolazeće scene komentirajući seriju kao 'vrlo neukusno i, iskreno, okrutno smeće'. Posebno se osuđuje prikazivanje serije samo nekoliko tjedana nakon smrti kraljice.

'Dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je nacija položila Njezino Veličanstvo na počinak pokraj princa Philipa. Ovo je vrlo neukusno i, iskreno, okrutno smeće', rekao je Dickie Arbiter, glasnogovornik kraljice Elizabete II od 1988. do 2000.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji govore da je Penny bila prijateljica cijele obitelji, čemu u prilog ide i činjenica da je prisustvovala sprovodu kraljice.

princ i princeza od walesa

Počinje nova era za princa Williama i Kate Middleton: Prvi službeni izlazak kraljevskog para otkako nose nove titule dočekan je s oduševljenjem

Pogledaj galeriju